© Rootsville.eu

Starlite Campbell Band (UK)
tiltle: The Language of Curiosity
music: Blues
release date: november 05, 2021
label: Suptertone Records
info artist:
Starlite Campbell Band

© Rootsville 2021


Suzy Starlite en Simon Campbell, bekend om hun onderscheidende songwriting, unieke geluid met prachtig geproduceerde opnames, chemie op het podium en opwindende liveshows. De "Starlite Campbell Band" bracht hun debuut British Blues-album Blueberry Pie uit, dat wereldwijd veel lovende kritieken kreeg. In november 2017 werd het genomineerd voor een European Blues Award in de categorie Best Album / Recorded Session. Ze werden verliefd op het podium en trouwden na een wervelende muzikale romance.

Deze "The Language of Curiosity" en brengt on in 10 verfrissende nummers een nieuwe kijk op de Britse bluesscène. ''The Language of Curiosity' bekijkt de wereld waarin we vandaag leven vanuit verschillende gezichtspunten; zoals verschillende kanten van de Rubik's kubus en blijft muzikale grenzen verleggen en op creatieve wijze genres smelten en samensmelten. Het album wordt uirgebracht op hun eigen opgericht label "Supertonen Records".

Geïnspireerd door de productietechnieken van de Britse rock en blues uit de late jaren '60 tot de vroege jaren '70, denk aan Peter Green, Faces, Deep Purple, Led Zeppelin, maar niet zoals die echt... meer zoals Starlite-Campbell!. Voor hun tweede album concentreerden Starlite en Campbell zich op het schrijven van authentieke, leuke, doordachte, soms brute woorden in dienst van het verhaal en het lied dat het gevoel en de stijl van muziek beïnvloedde; van full-on rock 'n' roll, tribal drums, donderende bas, badass smerige vuile gitaarriffs, dronken echo's van slide en lapsteel, smeltende melodieën, gekke tornado's van geluid, sirenes en gelach tot de naaktheid van stilte en intieme ademhaling, gewassen door golven van heerlijke dubbele vocale harmonieën.

In oktober is deze "Tarlite Campbell Band " te zien op de Bluesroute in Helmond.

Tracks:

01 Distand Land
02 Gaslight
03 Language of Curiosity
04 Bad Sign
05 Take Time To Grow Old
06 Said So
07 It Ain't Right
08 Stone Cold Crazy
09 Lay It Out On Me
10 Ride On Cowboy