© Rootsville.eu

Steve Cropper (US)
tiltle: Fire It Up
music: Blues - Rhythm 'n Blues - Soul
release date: 2021
label: Provogue Records
info artist:
Steve Cropper

© Rootsville 2021

 

Gitaarlegende Steve Cropper staat klaar met zijn nieuwe soloalbum “Fire It Up”. Het is verrassend genoeg Cropper's eerste echte soloplaat sinds 1969.

Cropper begint zijn feestje met het korte en funky "Bush Hog Part 1." De track heeft een diepe  groove die alles bevat wat de wereld leuk vindt aan zijn spel. De titelsong, "Fire It Up", is een klassieker met een grote R & B sound en zang van de uitstekende Roger C. Reale. Zoals altijd is Cropper op zijn best als hij in een band achter een coole zanger werkt en hij stelt hier zeker niet teleur. De hele band verenigt zich ter ondersteuning van Reale en de resultaten zijn betoverend.

"One Good Turn" is een zachte soulballad met een soepele, ingetogen klank die oprecht en recht voor de raap is. Cropper speelt een mooie en melodieuze solo in het midden. Het met blazers doordrenkte "Far Away" is weer een gruizige shaker met een geweldige beat die je recht in de heupen raakt. Cropper is de koning van deze sound en elke noot die hij speelt, raakt het doelwit. "The Go-Getter Is Gone" geschreven samen met Reale brengt ons alweer meer blazers. Andere hoogtepunten op “Fire It Up” zijn onder meer 'Say You Don't Know Me', 'She’s So Fine' en 'Heartbreak Street'.

Steve Cropper is het ultieme bandlid, maar deze soloplaat toont zijn aanzienlijke kracht als bandleider en producer. Iedereen die van echte soulmuziek houdt, moet “Fire It Up” eens op de draaitafel leggen en genieten van wat Cropper hier heeft voortgebracht. Dit is echt heel goed !

Tracks:

01. Bush Hog, Pt. 1
02. Fire It Up
03. One Good Turn
04. I'm Not Havin' It
05. Out Of Love
06. Far Away
07. Say You Don't Know Me
08. She's So Fine
09. Two Wrongs
10. Heartbreak Street
11. The Go-Getter Is Gone
12. Bush Hog, Pt. 2
13. Bush Hog