© Rootsville.eu

Steve Dawson (US)
tiltle: At The Bottom Of A Canyon In The Branches Of A Tree
music: Singer-songwriter - Americana
release date: july 16, 2021
label: Pravda Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Steve Dawson

© Rootsville 2021


Steve Dawson wordt een van de meest onderschatte songwriters in de Amerikaanse muziek genoemd, die gracieuse, poëtische liedjes schrijft die lijken op een bundel geweldige korte verhalen in hun precieze, veeleisende woordspelingen en soulvolle hartzeer. Dawson heeft zes albums uitgebracht met zijn oude band, Dolly Varden, en vier solo-albums, waaronder het veelgeprezen "Last Flight Out" uit 2020 met zijn folk en jazz-ensemble, Funeral Bonsai Wedding. Zijn aankomende album, "At The Bottom Of A Canyon, In The Branches Of A Tree" verschijnt op 16 juli op Pravda Records.

Oorspronkelijk uit San Diego, Californië, bracht hij zijn tienerjaren door in Hailey, Idaho, waar hij gitaar leerde en liedjes begon te schrijven. Na een paar jaar aan de Berklee School of Music in Boston, verhuisde Dawson naar Chicago en vormde de band, Stump The Host, met zijn toekomstige vrouw, artiest en zangeres, Diane Christiansen. Dawson doceert ook songwriting aan de legendarische Old Town School of Folk Music en schreef samen met Mark Caro een boek over songwriting en het creatieve proces, genaamd "Take It To The Bridge: Unlocking The Great Songs Inside You".

Het nieuwe soloalbum van Steve Dawson, "At The Bottom Of A Canyon In The Branches Of A Tree", vertelt een krachtig verhaal over verloren geloof en herboren kunstenaarschap. Verpletterd door de dood van zijn moeder- en schoonvader eind 2017 - en ertoe aangezet om het lang geleden verlies van zijn eigen moeder en de verlating door zijn vader te verwerken, terwijl hij een algemene staat van wanhoop afwendde - nam Dawson ontslag songwriting en optreden. Dit was een verrassende verschuiving voor de productieve singer-songwriter achter de gevierde Americana-band Dolly Varden en het grensverleggende jazz-folk-ensemble Funeral Bonsai Wedding.

tracks:

1. This Is All There Is (2:37)
2. Forgiveness Is Nothing Like I Thought It Would Be (3:37)
3. The Spaces In Between (1:56)
4. 22 Rubber Bands (3:59)
5. She Knew (3:11)
6. Hard Time Friend (4:56)
7. Beautiful Mathematics (5:04)
8. Above The Falls (1:11)
9. I Will Never Stop Being Sorry (2:51)
10. Time To Remember (3:56)
11. We Are Walking In A Forest (3:19)
12. At The Bottom Of A Canyon In The Branches Of A Tree (3:36)

Bonus Tracks (CD & Digital-Only)

13. You’re Trying Too Hard (4:30)
14. However Long It Takes (5:25)