© Rootsville.eu

Sugaray Rayford (US)
tiltle: In Too Deep
music: Blues - Texas Soul
release date: march 04, 2022
label: Forty Below Records
promotion: Devious Planet (Pati deVries)
info artist: Sugaray Rayford

© Rootsville 2021


Alhoewel de officiële release pas op 4 maart 2022 is voorzien kregen we toch de nieuwste van Sugaray Rayford al in de bus. Misschien wel een goede zet van het management want zo kan het opbieden voor deze imposante en wervelende entertainer op tijd beginnnen. Met deze "In Too Deep" grijpt Sugaray Rayford terug naar de soul met funky en rhythm 'n blues gerelateerde grooves. Dit 10 nummers tellende album volgt het in 2019 uitgebrachte "Somebody Save Me" op.


photo © Rootsville

Caron Nimoy aka Sugaray Rayford werd geboren in Texas. Hij groeide op in San Diego en zong op 12-jarige leeftijd bij de 'Urban Gypsys'. Wegens interesse voor de blues vervoegde hij de 'Aunt Kizzy Boyz' als leadzanger. In 2010 bracht hij in eigen beheer zijn debuutalbum 'Blind Alley' uit en een jaartje later ging hij als leadzanger aan de slag bij 'The Mannish Boys' die onderdak hadden bij het label 'Delta Groove'. Bij dit label bracht hij onder supervisie van Randy Chortkoff (1955-2015) in 2013 ook zijn 2de album 'Dangerous' uit. Met deze "In Tooo Deep" staat zijn teller bij "Forty Below Records" nu op twee. In 2017 werd Sugaray Rayford genomineerd voor de 'BB KIng Entertainer' en de 'Blues Music Awards'.

Tijdens de zomer bracht hij, al los van dit album, de single “Homemade Disaster” uit. Eveneens een in reto-soul gedrenkt nummer waardoor "In Too Deep" uiteraard ook die richting uitgaat. Nu is er in aanloop van de release de uitgeve van de single, en tevens opener van het album, "Invisible Soldier". Een nummer dat als autobiografisch kan worden bestempeld doordat ook Sugaray door zijn mede door zijn militaire carrière worstelt met slapenloosheid door PTSS. Eerder kregen we al een voorsmaakje met de single "Miss Information", eentje daat ook is doordrenkt met soul en de daarbij horende blazers sectie.

Door de samenwerking met oprichter Eric Corne van "Fourty Below Records" is de samenwerking nog intenser geworden. Corne schakelde een aantal serieuze zwaargewicht vrienden in om hem te helpen de strijkers en hoorns op de plaat te orkestreren, met respectievelijk violist Eric Gorfain ) en van Rayfords huidige band saxofonist Aaron Liddard . Ook zijn er drie pijlers van Corne's studiowerk, Taras Prodaniuk, Matt Tecuen en Sasha Smith, samen met Rayford's live muzikaal directeur Drake "Munkihaid" Shining. Knap album van de man met de sigaar...afsluitende met het funky "United We Stand".

 

tracks:

1. Invisible Soldier
2. In Too Deep
3. No Limit to My Love
4. Under the Crescent Moon
5. Miss Information
6. Please Take My Hand
7. One
8. Gonna Lift You Up
9. Golden Lady of the Canyon
10. United We Stand