© Rootsville.eu

Tashaki Miyaki (US)
tiltle: Castaway
music: rock
release date: 2021
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Tashaki Miyaki

© Rootsville 2021


Tashaki Miyaki is een Amerikaanse rockband uit Los Angeles, Californië.
De band begon eind 2011 als een opnameproject. Na het uitbrengen van hun eerste EP begon Tashaki Miyaki live op te treden als duo met Paige Stark op zang/drums en Luke Paquin op gitaar. In 2012 werd de band uitgenodigd om op muziekfestivals in het buitenland te spelen. Rond deze tijd begon bassist Dora Hiller live met de band te spelen en op sommige opnames. Dora verliet later de band en werd vervangen door Sandi Rae Augusta Denton.

Hun tweede album, "Castaway" wordt uitgebracht door Metropolis Records, waarmee ze hun muzikale palet uitbreiden en het emotionele territorium verbreden met liedjes die thema's als liefde, herinnering en tijd omcirkelen die angstaanjagend, pakkend, rustgevend en arresterend tegelijk zijn.

Op hun typische ongehaaste manier bracht Tashaki Miyaki de afgelopen jaren door met het schrijven en opnemen van hun tweede album, "Castaway", ook geproduceerd door Stark. Muzikaal duwde de band zichzelf in nieuwe ruimtes. Ze doken diep in klassieke filmmuziek en de muziek die hen oorspronkelijk inspireerde om als kinderen te creëren, variërend van Portishead tot de Byrds, Snoop Dogg tot Brian Eno, Prince tot Bryan Ferry.

Ze probeerden het geluid van hun eigen bands te deconstrueren en vanaf die plek opnieuw op te starten, terwijl ze enkele geliefde invloeden overal lieten weerklinken.Wat zou hier de minder voor de hand liggende sonische keuze zijn? Wat als alles niet zo wazig en vlekkerig is? Welke geluiden hebben we niet geprobeerd? Wat als we dingen een beetje naakt laten zijn? Hoe klinkt dat?”.

tracks:

01 Castaway
02 Help Me
03 Gone
04 Comedown
05 Baby Don't
06 I Feel Fine
07 U
08 Wasting Time
09 Alone
10 Forget Me
11 Good Times (Bonus Track)