© Rootsville.eu

Travellin' Blue Kings (B)
tiltle: Too Many People
music: Blues
release date: 2021
label: Naked
info artist: Travellin' Blue Kings

© Rootsville 2021


Nadat de personeelswijzing werd doorgevoerd bij het blues collectief de "Travellin' Blue Kings" brachten ze ons op maart van dit jaar een impressie van hoe het op onze podia zou gaan klinken door het uitbrengen van "Gotta Get Away". Time to move on zullen ze gedacht hebben en met de festivals die stilaan als een fenix terug beginnen te herrijzen volgt nu ook de tweede single.

"Too Many People" opent met een up-beat intro van string bender Jimmy Hontelé waarna er een conversatie volgt van de door been en merg snijdende devil's horn van JB Biesmans en de warme soulvolle grooves van Patrick Cuyvers zijn beast. Dit alles wordt ondersteund door rhythm juggler Marc Gijbels en de speakers martelende baslijnen van Winne Penninckx. "Too Many People" is een blend van footstompin' boogie, lichtjes met twang aangevulde gitaarrifjes die de rock 'n roll bij een fan naar boven stuwen als lava uit een pas ontsproten vulkaan. Het soms hypnotische bespelen van de black & white keys overgaand naar een howlin' bridge van Biesmans vocale inbreng make us dancin' in the devil's shoes...straffe kost!

Deze "Travellin' Blue Kings" zijn as cool as Elvis and ice tea en bespelen alle facetten die we in de blues willen terug vinden. Deze vijf beat farmers zijn er klaar voor, en wij ook. Tot ziens in "onze hof" en op de weide ;-)

tracks:

01. Gotta Get Away (single edition)
02. Too Many People

musicians:

JB Biesmans: vocals, harp, sax
Jimmy Hontelé: guitar
Winne Penninckx: bass
Marc Gijbels: drums
Patrick Cuyvers: Hammond, backing vox