© Rootsville.eu

Teresa James & The Rhythm Tramps (US)
tiltle: Rose-Colored Glasses vol.1
music: Blues
release date: september 17, 2021
label: Blue Heart Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Teresa James

© Rootsville 2021


Toetsenist Teresa James en haar band, de Rhythm Tramps, hebben lange tijd geregeerd als een van Los Angeles' toonaangevende hedendaagse blues-outfits, hoewel hun ongewoon fantasierijke repertoire, veel ervan leverde door Terry Wilson, James' echtgenoot, producer en bassist, is geenszins strikt beperkt tot de 12-maats vorm. Hun CD "Here in Babylon" uit 2018 werd genomineerd voor een Grammy in de categorie Contemporary Blues Album. Nu is er met "Rose-Colored Glasses" een opvolger die op 17 september officieel zal voorgesteld orden.

"Rose-Colored Glasses" verschijnt op Blue Heart Records, zet die trotse traditie voort. Het is hun 12e album en laat opnieuw Teresa's verleidelijke manier zien met een tekst en Terry's vruchtbare songwritingtalent, gegoten over grooves die luisteraars zullen grijpen en weigeren los te laten totdat de allerlaatste noten zijn geklonken. Een kliek van gitaargrootheden uit Texas op de set, waaronder Anson Funderburgh, Lee Roy Parnell, Johnny Lee Schell, Snuffy Walden en Dean Parks. Dit nieuwe album is weerom de pure blues en soul van Teresa James.

Een album waarop de blues primeert al komt NOLA wel om de hoek kijken op nummers als "Wish It Into the Cornfield" en zo blijft Terry Wilson het perfecte muzikale cohort voor Teresa. Samen met haar Rhythm Tramps blijft het makkelijk om over te schakelen van Texas blues over Memphis soul naar de New Orleans-gearomatiseerde grooves. Teresa James & Rhythm Tramps dat is het totale plaatje in de blues.

 

tracks:

01 Show Me How You Do It
02 Takes One to Know One
03 Rose-Colored Glasses
04 I Got a Love I Wanna Hold On To
05 All You Ever Bring Me Is the Blues
06 Wish It Into the Cornfield
07 Once the World Stops Ending
08 Everybody Everybody
09 Things Ain't Like That
10 When My Baby Comes Home
11 Rise Together
12 Gimme Some Skin