© Rootsville.eu

The Atomic 44's (US)
tiltle: Volume One
music: Blues - Roots
release date: may 28, 2021
label: Bird Dog Records
info artist: The Atomic 44's
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2021


Sinds enige tijd leeft er weer iets in het westen van Californië, en meer bepaald in Orange County. Frontman van de "44's", Johnny Main en de vorige eigenaar van de "Atomic Road Kings" Eric Von Herzen sloegen in 2019 de armen in elkaar en stampten zo deze "The Atomic 44's" uit de grond. Hun muziek is allemaal origineel, krachtig, edgy en provocerend terwijl het vasthoudt aan de traditionele elementen van het genre. deze goed gerespecteerde veteranen van Roots-muziek brengen hun publiek al meer dan twee decennia rond de wereld hun hoge energie, krachtige boodschap, de waarheid, de hele waarheid, en niets anders dan de waarheid, American Roots-muziek is hier om te blijven!


photo Eric Von Herzen © Rootsville

Eind 2019 kreeg ik een berichtje uit Santa Maria, de home of Eric Von Herzen waar ik tijdens een trip enkele dagen mocht verblijven. Hij melde me toen de samenwerking met Johnny Main en de release van de eerste single. Eric heeft een nauwe band met België en kennen we uiteraard naast "The Atomic Road Kings" ook van "Mississippi Mud". Ze konden meteen ook rekenen op bassist Bill Stuve en de ook uit de "44's" afstammende drummer Gary Ferguson. Als extra string bender voegde ook Kid Ramos zich onder hen. Het laatste wapenheit van de "44's" dateert reeds van 2019 met het album "Twist The Knife", waar ook harper Eric Van Herzen reeds aanwezig was.

Begin 2021 stelden ze met "The Boogeyman" voor als tweede single en zo is er dan nu het volledige album "Volume One". Het kleinood werd opgenomen in de Pot O’ Gold Studios, Orange County. Het betreft hier rauwe footstompin' boogie zoals we die kennen van R.L. Burnside maar korter ook bij ons van de "Boogie Beasts". Something old en something new, want zo haalden ze ook "Olivia" van onder het stof, eentje van Eric Von Herzen uit 2003 maar nu versterkt door het betere piano werk van legende Taryn Donath. Ook op "Candy Man" slaan deze black & white keys aan. Opzwepend zonder meer is de afsluiter "My '49".

Er zijn reeds data bekend voor de 2022 tour van deze Saints and Sinners...keep posted!

tracks:

1. The Boogeyman
2. Barbwire And Fences
3. Fade To Black
4. Olivia
5. Candy Man
6. Ol' Mexico
7. Lyin Still
8. Saints And Sinners
9. My '49

musicians:

Johnny Main-Guitar and lead vocals
Eric Von Herzen-Harmonica
Bill Stuve-Bass
Gary Ferguson-Drums
Deb Ryder-Background vocals
Taryn Donath-Keyboards
Kid Ramos-Guitar