© Rootsville.eu

The Baylor Project (US)
tiltle: Generations
music: Jazz - Soul
release date: june 18, 2021
label: Be A Light
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
The Baylor Project

© Rootsville 2021


Generations is het langverwachte nieuwe album van het voor 3X GRAMMY® genomineerde duo "The Baylor Project". Deze soulvolle, sonische quilt, die wordt uitgebracht tijdens Black Music Month en aan de vooravond van 18 juni 2021, viert de universaliteit van de menselijke conditie, bekeken door de lens van de Black-ervaring. Getrouwde muzikale partners Marcus en Jean Baylor verwelkomen luisteraars aan hun spreekwoordelijke keukentafel, terwijl ze verhalen over familie en geloof, liefde en nalatenschap doorgeven in de loop van negen originele composities en twee covers.

Verankerd door Jean's kristalheldere zang en Marcus 'beheersing van de drums, biedt Generations een overvloed aan first-call medewerkers, waaronder speciale gasten Kenny Garrett, Dianne Reeves, Jazzmeia Horn, Jamison Ross en Sullivan Fortner, evenals een rock - vaste band met pianisten Shedrick Mitchell en Terry Brewer, bassisten Dezron Douglas, Ben Williams, DJ Ginyard, Richie Goods gitaristen Rayfield “Ray Ray” Holloman en Marvin Sewell, saxofonisten Keith Loftis en Korey Riker, trompettisten Freddie Hendrix en Christopher Michael Stevens, trombonisten Mark Williams en Aaron “Goody” Goode, percussionisten Pablo Batista en Aaron Draper en harpiste Brandee Younger. Een ongerepte strijkerssectie vult drie van de albums van het album aan, met weelderige strijkersarrangementen van Geoffrey Keezer en Darin Atwater.

Verhalen vertellen heeft altijd centraal gestaan in de creatieve output van het Baylor-project, en ze hebben een bijzondere vaardigheid getoond om hun persoonlijke verhalen universeel voelbaar te maken. Ze bereiken dit en nog wat op Generations, die aangrijpende verhalen over de Black-ervaring delen, beïnvloed door hun eigen unieke perspectief. In zijn liner notes voor Generations introduceert de bekende cultuurcriticus Andre Kimo Stone Guess de eeuwenoude tradities van het maken van quilts in zwarte families, en hoe wanneer dit drielaagse textiel van de ene generatie op de volgende wordt doorgegeven, hun verhalen daarbij horen. Generations is net zo, zegt hij, maar in plaats van vierkantjes te naaien, stortten Marcus en Jean hun hart en ziel in een zinvolle audiocapsule die liefde, familie, gemeenschap en geloof viert.


tracks:

1. Strivin’ (feat. Kenny Garrett) (5:15)
2. A Love Story (Interlude) (1:46)
3. Happy To Be With You (6:12)
4. Love Makes Me Sing (5:27)
5. Infant Eyes (5:49) 
6. 2020 (7:27)        
7. We Swing “The Cypher” (feat. Jazzmeia Horn & Dianne Reeves)  (5:38)
8. Becoming  (7:29)
9. Black Boy (8:53)
10. Walk On By  (6:18)
11. Do You Remember This? (feat. Sullivan Fortner) (6:32)
12. Only Believe (feat. Jamison Ross) (5:42)
13. The Benediction (feat. Apostle Larry J. Baylor)  (1:57)