© Rootsville.eu

The Chillkats (D)
tiltle: Chillkat Night Out
music: Jump Blues
release date: 2021
label: Timezone records
booking: Jukebox Drive Entertainment
info artist: The Chillkats


© Rootsville 2021


Sinds 2015 staat dit Jumpblues Quartet "Chillkats" op de podia in Duitsland en omringende landen, traditie in hun bagage, maar altijd gericht op hun eigen geluid. De Chilkats maken al jaren indruk op hun publiek met hun onmiskenbare Jazzy-SwingBlues en Jump Blues.

Een authentieke uitstraling in geluid en optiek zorgt voor dat speciale gevoel van de jaren 50 en 60 en tovert een glimlach op ieders gezicht. Muzikaal worden ze hier vakkundig verwerkt de invloeden van de Chicago, New York en New Orleans stijl en geeft de door frontman Hendrik Frommhold geschreven titels het juiste stuwende ritme. Men voelt alsof ze zijn gemaakt in de tijd van de jumpblues.

Zijn uitstekende gitaarspel buigt voor de groten van deze muziek. Je hoort het rijgeluid van een T-Bone Walker, dan weer de stijl van de elektrische blues van een BB King of het Chicago-ritme van een Buddy Guy. Het geëlektrificeerde geluid van de bluesharb is perfect geïntegreerd in de nummers en door bluesharpspelers en door zanger Jol op het podium gebracht in het old school harp gevoel. Herinneringen aan muzikanten als Little Walter, Big Walter Horton en George Harmonica Smith worden gewekt.

Het geheel wordt ondersteund door de fantastische ritmegroep Giancarlo Pace op contrabas en Boris Borisov op drums die het muzikale kwartet aanvullen. De muziek van de ChilKats is echt goed en het is gewoon leuk! De muzikanten uit de Hanzestad hebben iets te vertellen met hun muziek en dat ervaart iedereen die deel uitmaakt van een “Chilkat Night Out”.

Tracks:

01. Chillkat Night Out
02. Come On Home
03. Dancing With My Baby
04. Early In The Morning
05. I Feel Fine
06. Paranoia Blues
07. Still Madly In Love With You
08. Take The Elevator
09. Vianna Calling