© Rootsville.eu

The DogTown Blues Band (US)
tiltle: Search No More
music: Blues
release date: 2021
label: RVL Music
info artist: The DogTown Blues Band


© Rootsville 2021


Met Richard Lubovitch en zijn "The DogTown Blues Band" kwamen we in 2016 kennis te maken door het album "Everyday". Richard Lubovitch aka "Loob" werd in Chicago geboren. Richard speelde destijds als tijdelijke vervangende sideman voor velen, zoals Rufus Thomas Gatemouth Brown en anderen.

Tevens partner en manager van The Track House Recording Studio in Van Nuys, Ca. gedurende 10 jaar vanaf 1991, tot de sluiting in 2001, waar hij optrad in vele soundtracks van films, tv-shows en commercials, en ook veel blues- en jazzopnames produceerde. De band bestaat naast gitarist Richard Lubovitchook uit Wayne Peet (keys), Bill Barrett (harmonica), Kaspar Abbo (vocals), Lance Lee (drums), Trevor Ware (Stand up Bass). Op een aantal nummers worden zij vergezeld door Marcus Watkins.

Hun muziek varieerd van swingin blues tot zelfs met een jazzy ondertoon zoals op de enige original "All Night". Met als opener "Cooking In Style" komen we in het segment van een Duke Robillard terecht. “Search No More” is de derde cd van deze band. Op het album staan acht blues klassiekers, één bewerking van een classic uit de 70-ties en een door Lubovitch geschreven nummer. De diversiteit van de muzikanten met allen een andere achtergrond echter zorgt er voor dat de klassiekers als Willie Dixon's "You Shooke Me" van uit een andere hook kan beluisterd worden.

Jimmy Dotsons ‘Search No More’ is een ballad pur sang met de prachtige vocale kwaliteiten van Kaspar Abbo. Als afsluiter is er nog de bekende Doobie Brothers hit "Long Train Coming". "Search No More" is een veelzijdig album en zet zowat iedere bluesstijl in de spotlights, incluis de twee stukken van Percy Mayfield.

tracks:

01 Cooking In Style
02 River's Invitation
03 You Better Belive It
04 You Shook Me
05 All Night
06 Search No More
07 Miss Ann
08 Glory Of Love
09 I Wonder
10 Long Train Coming