© Rootsville.eu

The Halley DeVestern Band (US)
tiltle: Money Ain't Time
music: Blues - Bluesrock
release date: april 30, 2021
label: independent
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: The Halley DeVestern Band

© Rootsville 2021


De Halley DeVestern Band is een energieke blues en bluesrockband met ex-leden van Roger Waters, Shawn Mullins, Deni Bonet en meer. Halley had de eer om te toeren met de originele band van Janis Joplin, Big Brother en The Holding Company als hun leadzanger, waarbij ze een paar machtige grote bluesschoenen vulden.

De band is geopend voor Johnny Winter, Govt. Mule, Bonnie Bramlett, Jimmie Vaughan, John Hammond, Son Seals, Debbie Davies, Antigone Rising, Nicholas David en The Feelin ', om er maar een paar te noemen. Ze hebben nationaal en internationaal getourd, hadden een nummer 1 nummer op het prestigieuze Roots Radio Report (waarmee ze The Tedeschi-Trucks Band, Norah Jones en dergelijke uitschakelden) en waren in de running voor de 57e jaarlijkse Grammy Awards.

Het is ongetwijfeld een gewaagd om te openen met de Queen of Soul-standaard 'Chain Of Fools', aangezien de meeste bands zouden opwarmen voor een dergelijk nummer, maar DeVestern en de jongens laten zien dat ze kwamen spelen door in een speelse zes- minieme versie van de hit uit 1967.

Wervelende gitaren leiden ons naar de top van de hitparade "Muscle Memory" en zijn genre-buigende atmosfeer. DeVestern pronkt met haar Janis Joplin-karbonades op de Kozmic Blues-achtige 'Try', waarbij ze het vermengen met een smaak van 10 Years After, gevolgd door het titelnummer 'Money Ain't Time', een klassieke R & B-ballad waarop Halley speelt. tegen hebzucht en apathie, terwijl de gitaren niet zo zachtjes huilen. De band raakt dan bezig met de stoptijd 16 maten blues "I’m Ready", waarbij Patterson en Jabas hete solo's ruilen.

De poëtische beelden in "American Pain" onthullen hard commentaar op de problemen in ons land. Hun creatieve sappen stromen pas echt op de swingende herschikking van Motown's kenmerkende nummer "Dancing In The Streets" als een Texas Blues-nummer, met toevoeging van shout-outs en publieksparticipatie voor een goede dosis. Een diep groovende baslijn van Heinig verankert het verschroeiende protest tegen het Amerikaanse racisme, "Boil."

DeVestern stort zich in de Hall of Fame "Stormy Monday", een liefdevol eerbetoon aan het lied dat velen inspireerde om de elektrische gitaar op te pakken en de blues. Ze verandert van koers voor de set dichter bij het Caribisch gebied en leidt de jongens door een schunnig strandfeest anthem "Mighty Love", en glijdt weg in een tongdraaiende freestyle finale waar jonge ouders en fans van Family Guy dol op zullen zijn.

tracks:

01. Chain Of Fools
02. Muscle Memory
03. Try
04. Money Ain't Time
05. I'm Ready
06. American Pain
07. Dancing In The Streets
08. Boil
09. Stormy Monday
10. Mighty Love

musicians:

Halley DeVestern- vocals (Big Brother & the Holding Company)
David Patterson – guitar (Shawn Mullins)
Rich Kulsar – drums (The Zen Tricksters, Toasters, Mickey Dolenz)
Tom Heinig – bass (Lamont Cranston Band, Mill City Band, Lala Brooks, Poppa Chubby)
Steve Jabas – guitars, keyboards & backing vocals