© Rootsville.eu

The Hello Darlins (Can)
tiltle: Go By Feel
music: Americana
release: june 11, 2021
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: The Hello Darlins

© Rootsville 2021


"The Hello Darlins"n een volgende Canadese supergroep in wording. "Go By Feel" is hun debuut album en met reeds meer dan 450.000 stream on Spotify is het begrip "wording" al een tijdje naar de achter grond verdrongen. De band bestaat uit de meest gevraagde sessiemuzikanten uit hu, land en dus niet verwonderlijk dat hun eerste digitale afdruk meteen hoge toppen komt te scheren.

Deze "The Hello Darlins" bestaat uit gitarist Murray Pulver die nog wel herrineringen oproept van de Crash Test Dummies. Een groep met enkel sessiemuzikanten kan zo wel eens van bezetting veranderen. Zo werkten aan dit album o.a. mee, Joey Landreth (Bros Landreth) en Matt Andersen. Met Matt brengen ze "Still Waters, een nummer dat eveneens als "Catch That Train" reeds als single werd uitgebracht.


photo Matt Andersen © Rootsville

Hun muziek is een blend van dromerige soms met country geïnfecteerde Americana die ook lichte raakpunten heeft met soul en gospel. De prachtige vocale kwaliteiten komen van zangeres Candace Lacina. Naast de opnames in hun eigen studio in Calgary, hebben "The Hello Darlins" tracks vastgelegd met bandlid en co-producer Murray Pulver (Crash Test Dummies, The Bros. Landreth), in Calgary in Studio D, en in Winnipeg's Stereobus, een van hun frequente aanloophavens voor productie- en sessiewerk.


photo Joey Landreth © Rootsville

De titeltrack "Go By Feel" is een prachtige ballad waarbij Darlins' mede-oprichter Candace Lacina haar vocale kwaliteiten in de spotlights komen te staan. Het nummer volgt op de hielen van de eerdere veelgeprezen singles van de band, "Aberdeen (ft. Joey Landreth)", "Catch That Train" en "Still Waters (ft. Matt Andersen). "The Hello Darlins" bevestigen wat we al reeds wisten, Canada puilt uit van steengoede muzikanten...

tracks:

01 Catch That Train
02 Lonely in Las Vegas
03 Go By Feel
04 Aberdeen ft. Joey Landreth
05 Still Waters ft. Matt Andersen
06 Mountain Time
07 Smokin Gun
08 Never Get Over You
09 Prayer For A Sparrow
10 Where You Are
11 Farwell River Rouge