© Rootsville.eu

The Kentucky Headhunters (US)
tiltle:...and That's A Fact Jack!
music: Southern rock - Blues
release date: 2021
label: Practice House Records
info artist: The Kentucky Headhuntes


© Rootsville 2021


Iedereen kenbt wel hun nummers als "Dumas Walker" en zeker hun "Blue Moon of Kentucky" uit hun country periode en dan hebben we het over "The Kentucky Headhunters". Een band die al bestaat van 1968 en naast country, southern rock ook het bluespad kwam te bewandelen. Wel deze "Kentucky Headhunters" weten ook niet van stoppen en brengen met "...That's A Fact Jack!" hun nieuwste album uit. Dit 12-track album is ook het allereerste op hun eigen label - Practice House Records, en bevat elf geheel nieuwe nummers, elk geschreven door The Kentucky Headhunters, plus één cover: Rick Derringer's 'Cheap Tequila' ...

De titel van het album doet misschien mensen denken aan een bepaalde leeftijd van de film 'Stripes' met Bill Murray, maar dit is een serieus goed album dat alles bevat wat je leuk vindt aan de mix van honky-tonk, blues en zuidelijke rock van de Headhunters. Er is overal veel passie, wat subliem gitaarwerk en zang en dan meer dan ijs op de taart. Openend met de broeierige bluesy rock van ‘It’s Gonna Be Alright’ zijn we al overtuigd en als die solo-cuts in de deal bezegeld zijn.

De ijzersterke country swagger en barroom boogie van single ‘How Could I?’ volgt, en door de vreemde Tom Petty-meets met de blues van ‘Water Colors in the Rain’ zul je verslaafd zijn. Er is echter zoveel meer - neem de prachtige semi-ballad 'Susannah' of de zachte Orbison meets Americana 'Cup of Tea' of de stomp van 'We Belong Together' die een heerlijk soulvolle zang heeft en absoluut een van mijn topkeuzes is. En als je nog steeds niet helemaal vol zit, probeer dan het gruizige pleidooi voor een gebroken planeet en titelnummer 'That's A Fact Jack' of de zachte Blues van 'Lonely too Long' met prachtige gitaar en toetsen.

De Rock and Roll Countrified hop van 'Heart and Soul' voegt nog een andere smaak toe. Maar het zijn de laatste drie die het voor mij echt bezegelen - eerst 'Cheap Tequila' met zijn streling van Southern Blues en Roots, voordat 'Shotgun Effie' een straight shot Rock aan de pot toevoegt en het allemaal aan de kook komt met de relaxte humor van "Let's All Get Together and Fight" een prachtig lied van de Zuidelijke Vakantie! Je zult het geweldig vinden!

tracks:

01. Gonna Be Alright (4:00)
02. How Could I (3:29)
03. Watercolors In The Rain (3:06)
04. Susannah (4:13)
05. Cup Of Tea (4:03)
06. We Belong Together (3:22)
07. That's A Fact Jack (3:54)
08. Lonely Too Long (3:10)
09. Heart And Soul (2:58)
10. Cheap Tequila (3:53)
11. Shotgun Effie (3:34)
12. Let's All Get Together And Fight (4:28)

musicians:

Richard Young (rhythm guitar, lead and harmony vocals)
Fred Young (drums, Lead & Harmony vocals)
Greg Martin (Lead and Slide Guitar, Acoustic Guitar, Lead and Harmony vocals)
Doug Phelps (Bass, Lead and Harmony Vocals).