© Rootsville.eu

The Lucky Ones (Can)
tiltle: Self-titled
music: Country-roots, Bluegrass
release date: september 03, 2021
label: self-released
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: The Lucky Ones

© Rootsville 2021


"The Lucky Ones" is een band uit Yukon met leden die bijdragen van Lake Laberge tot Old Crow, Whitehorse tot Dawson City en Faro. Ze groeiden op met het luisteren naar de muziek van hun ouders, en de ouders van hun ouders voor hen. Het unieke merk van authentieke country-roots-muziek van "The Lucky Ones" zorgt voor traditionele arrangementen met een eigentijdse uitstraling, die doet denken aan oude dansen in hoteltavernes en barrooms, schuren, keukens en salons.

Hoewel het normaal is om aan te nemen dat bluegrass- en strijkbandmuziek de soundtrack is van het leven in het Amerikaanse Zuiden, zijn de verhalen die in die nummers worden verteld niet specifiek voor één regio, en strekken ze zich vaak uit tot de meest onverwachte plaatsen.

Het titelloze debuutalbum van "The Lucky Ones" begint dan ook met een nummer genaamd 'Fool's Gold', dat een eeuw geleden geschreven had kunnen zijn toen mannen naar het noorden kwamen om hun geluk te zoeken. Tegelijkertijd weerspiegelt de boodschap elk boom-and-bust-tijdperk dat sindsdien is gekomen, terwijl het het beste voorbeeld is van de collectieve songwriting-aanpak van de groep. Die spelers vormen de kerngroep bestaande uit zanger-gitarist JD McCallen JD McCallen JD McCallen, zanger-gitarist Ian Smith Ian Smith Ian Smith, zanger-mandolinist Ryan West Ryan West Ryan West, banjospeler Aaron P. Burnie en violist Kieran Poile Aaron P. Burnie Kieran Poile Kieran Poile.

De helft van de band kwam voor het eerst samen in Dawson City als de Klondike Sons, waar ze drie avonden per week speelden in het Midnight Sun Hotel en later in het beruchte Westminster Hotel . Nadat ze van Dawson naar Whitehorse waren verhuisd, kozen ze langzaam andere muzikanten uit het gebied totdat ze klaar waren om te debuteren als The Lucky Ones - de naam geïnspireerd op de roman No Great Mischief van Alistair MacLeod - in Whitehorse's 98 Hotel, waar ze regelmatig invallen voor de legendarische Yukon-fiddler Joe Loutchan. Daarna kwamen de nummers, waaronder een ode aan hun 'home away from home', 'The Old 98', 'Waiting On A Paycheque', die Ryan West schreef na een lange dag huizen schilderen (en die avond op verzoek speelde in ruil voor een van het huis), en 'Everybody Dance', de co-write van JD McCallen met zijn toen tweejarige dochtertje.

Het zijn inderdaad die verhalen die de kern vormen van The Lucky Ones, die werd opgenomen in de St. Paul's Anglican Church in Dawson City. Datzelfde weekend speelden ze een zondagse gospelset voor de gemeente, de perfecte aanvulling op het 'Saturday night'-gevoel van het album dat wordt geïllustreerd door het slotnummer 'Drunken Goodnight'. Het is een lied over het soms moeten toestaan dat je vrienden fouten maken met hun relaties in de hoop dat ze erachter komen. Er zijn echter geen problemen als het gaat om de muzikale band die de leden van "The Lucky Ones" delen.

tracks:

1. Fool’s Gold (5:02)
2. Snowflakes in the Sun (3:02)
3. The Old 98 (4:06)
4. Waitin’ on a Paycheque (4:26)
5. Everybody Dance (3:55)
6. Since the Farm Got Sold (3:17)
7. Wish (6:06)
8. Drunken Goodnight (3:53