© Rootsville.eu

The Oak Ridge Boys (US)
tiltle: Front Porch Singin'
music: gospel country
release date: 2021
label: PIAS
promotion: Klanderman Promotion
info artist: The Oak Ridge Boys

© Rootsville 2021

 

De "Oak Ridge Boys" hebben wereldwijd meer dan 41 miljoen albums verkocht en zijn synoniem met: "Amerika, appeltaart, honkbal en countrymuziek." Naast hun prijzen en onderscheidingen op het gebied van countrymuziek hebben de Oaks vijf GRAMMY® Awards, negen GMA DOVE Awards en twee American Music Awards. De groep - Duane Allen, Joe Bonsall, William Lee Golden en Richard Sterban, leden van de prestigieuze Country Music Hall of Fame (2015 Inductees) en de Grand Ole Opry (sinds 2011) - staat wereldwijd bekend als een van het vastleggen van de meest buitengewone muzikale successen uit de geschiedenis.

De Oak Ridge Boys blijven ons allemaal verbinden door hun oprechte teksten en overzichtelijk zang. Tijdens de voorbereiding van dit album kozen ze een aantal van hun favoriete klassiekers en een een paar nieuwe die elke luisteraar een vertrouwd gevoel bieden. Front Porch Singin' trekt optimisme voor zowel het heden als de toekomst, terwijl veel van de eenvoudige dingen in leven dat tot voor kort vanzelfsprekend was. "Love, Light And Healing" werd geselecteerd om te worden uitgebracht als eerste single.

The Oaks Ridge Boys vertegenwoordigen een traditie die teruggaat tot de Tweede Wereldoorlog. De oorspronkelijke groep, gevestigd in Knoxville, Tennessee, begon met het uitvoeren van country- en gospelmuziek in het nabijgelegen Oak Ridge, waar de atoombom werd ontwikkeld. Ze noemden zichzelf het Oak Ridge Quartet, en in de herfst van '45 begonnen ze regelmatig met Grand Ole Opry-optredens. Halverwege de jaren vijftig werden ze in het tijdschrift Time vermeld als een van de beste tekenfilmgroepen in het land.

"Front Porch Singin'" is een album zoals de titel het zegt, muziek voor op de veranda. Een samenkomst om samen met de buren en hun instrumenten na een drankje een vrolijke sing a long te hebben. Met veel plezier wordt ‘Life Is Beautiful’ ingezet. Door de gezamelijke leeftijd van deze "Oak Ridge Boys" is het resultaat bijzonder warm en liefdevol zoals te horen op "Old Ways". "Promised Land" is zo een laid back gebracht nummer in de stijl van "Wandering Star" van Lee Marvin. Dit is hun vierde samenwerking met de Grammy Award-winnende producer Dave Cobb. Opgenomen tijdens de pandemie in Nashville's RCA-studio A. Helemaal hallelujah wordt het met "Rock My Soul"...


tracks:

Life Is Beautiful
Love, Light And Healing
Old Ways
Promised Land
Red River Valley
Life’s Railway To Heaven
Rock My Soul
Swing Down Chariot
‘Till I See You Again
Unclouded Day
When He Calls