© Rootsville.eu

The Odd Birds (US)
tiltle: Better Days (EP)
music: Americana
release date: 2020
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
The Odd Birds

© Rootsville 2021


Ron Grigsby, geboren in Hot Spring, Arkansas, speelt al muziek sinds hij ongeveer zes jaar oud was. Hij groeide op met luisteren naar oude country-normen en naar de klassieke rock van de jaren 70. Enkele van zijn grootste invloeden zijn Hank Williams, Gram Parsons, Neil Young en The Rolling Stones.

Jennifer Moraca werd geboren in Walnut Creek, Californië. Ze groeiden op met het zingen van klassieke muziek in koor, maar luisterden ook naar classic rock (met dank aan de platencollectie van hun ouders) en voelden zich ook aangetrokken tot folk, klassieke country en Keltische muziek. Enkele van hun grootste inspiratiebronnen zijn Neko Case, k.d. lang, Emmylou Harris en Ruthie Foster.

Beiden vormen ze het American duo "The Odd Birds" en vonden het na 10 jaar tijd om hun debuutalbum "Better Days" op de werled los te laten. Een "EP" met daarop 6 nummers waarvan 4 originals. "Willin" is er eentje waarbij de credits gaan naar folksinger Lowell George en lid van "Little Feat" die helaas in 1979 op amper 34-jarige leeftijd aa n een overdosis kwam te overlijden. "Return Of the Grievous Angel " draagt de stempel van Gram Parsons die het nummer schreef samen met Tom Brown.

De sound of "The Odd Birds" typeert zich door de akoestische instrumenten en harmonie vocals. Deze "Better Days" brengt ons dan ook terug naar de 70-ties meer heerlijke folkrock songs. Nummers vol met gelaagde gitaren en lichte percussien in de trant van Gram Parsons en Emmylou Harris en songwriting die doet denken aan klassieke country en het country/rock-geluid van Laurel Canyon uit de jaren 70.

tracks:

01 Better Days Outta Town
02 Jenny-Lynn (Won't you come home)
03 Willin'
04 Fly
05 Better Days
06 Return Of the Grievous Angel