© Rootsville.eu

The Pink Stones (US)
tiltle: introducing...The Pink Stones
music: Americana - Countryrock
release date: april 9, 2021
label: Normaltown Records
promotion: Klanderman Promotion
info artist: The Pink Stones

© Rootsville 2021


De reis naar het debuutalbum van "The Pink Stones" begon in 2015, toen eerstejaars student en punkrocker Hunter Pinkston een speciale single van een van zijn favoriete bands kocht. "Het was het nummer ‘Brass Buttons’, zegt Pinkston. Op de A-side stond de versie van "The Lemonheads" en de andere was de originele versie van Gram Parsons.

Als jonge student groeide Hunter op in Albany, temidden van een muzikaal gezin met een vader als drummer en zussen die gitaar speelden. Hunter vond in eerste instantie zijn ding bij de punkrock tot hij sinds het beluisteren van die bewuste single zijn muzikale leventje volledig kwam om te gooien. Voor deze "The Pink Stones" vond hij mede collaborateurs bij oud mede studenten van de universiteit maar meer belangerijker was de komst van John Neff, veteraan bij Drive By Truckers.

The Pink Stones, Introducing .. The Pink Stones werd pgenomen in Athene in de gerenommeerde Chase Park Transduction Studios en geproduceerd door Henry Barbe (Drive-By Truckers, Deerhunter) en The Pink Stones. Als een rode draad loopt de melancholische sound van de steelguitar van Jeff Neff doorheen het album met veelal dromerige nummers zoals opener "Blueberry Dream" en "Put Me On" als resultaat.

Met een knipoog naar de Honky Tonk van Bakersville krijgen we dan het meer dan aangenaam luisterend "Ballroom Blues", daar waar op "Sweat Me Out" de link wordt gelegd met Neil Young. Met het afsluitende "Dream So Sweetly" mag het debuut hier als een pluspunt worden aanzien.

tracks:

1  Blueberry Dream
2  Put Me On
3  Shiny Bone
4  Barroom Blues
5  Let’s Sit Down
6  Sweat Me Out
7  Love Me Hardly
8  Nothin’ New
9  Miss Wind Turbine
10 Dream So Sweetly