© Rootsville.eu

The Porkroll Project (US)
tiltle: Papa Didn't Raise Me Right
music: Blues
release date: september 07, 2021
label: Roadhouse Redemption Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: The Prokroll Project


© Rootsville 2021


Na een korte onderbreking en hergroepering van de hardrockende bluesband uit Philadelphia, The Porkroll Project is er de terugkeer met hun derde album, "Papa Didn’t Raise Me Right", op Roadhouse Redemption Records. De groep seizoensprofessionals die bekend staat om zijn energieke mix van originele bluesmelodieën en verse covers, wordt geleid door gitarist, zanger en songwriter Neil "Porkroll" Taylor en bestaat verder uit harpspeler en zanger, Buddy Cleveland net als drummer John "JT" Thomas, toetsenist Walter Runge, Anthony Pieruccini op bas en de blazerssectie van trompettist Chris Neal, Andrew Whisler op trombone en saxofonist David Renz. Oude vriend Paul Matecki komt ook terug om als bonus twee nummers te zingen.

Allemaal de schuld van een slechte jeugd, een quote die ook deze "Porkroll Project" als reden geeft voor hun nieuwe album. Ook al beginnen ze een ietsje stevig met de titeltrack met hierin het drama als op Johnny Cash zijn "A Boy Named Sue" toch schakelen de heren gezwind over op "Down In Mexico", de Jerry Leiber and Mike Stoller hit in 1956 gebracht door de doo-wop groep "The Coasters".

R&B in Chicago-stijl "Going To The Station", kenmerken fijn pianowerk van Runge en weer een hot lead van Taylor op een vertrouwd aanvoelende groove. Treurige Hammond B3 ondersteunt de riff op de langzame blues "Crescent Moon", zoals Taylor handelt weerhaken met Renz's saxofoon voordat hij zijn Les Paul ontketent. De draaiende fabel, "Better You Than Me,” is een slimme draai aan een tijdloos garen over oude honden en nieuwe trucs in een funkyblues stijl. De funk gaat door terwijl Taylor een familievete probeert te beslechten tijdens "Mama Put The Gun Down", dan slaat de stemming om tijdens het opbeurende gospel-aangedreven "Dancing With The Angels".

Het nachtelijke verhaal van moord en verraad "Nothin' Yet," wordt gekleurd door snedige bluesharp van Cleveland en vette B3 om het Film Noir-verhaal te begeleiden. "The Next Thing Smokin'" dwaalt mee op een levendige New Orleans-beat van JT Thomas voor de theatrale showstopper Sentenced To The Blues,” brengt het album tot een climax. De zwierige "A Taste Of Malt Liquor", met het meeschreeuwende refrein dient als een toegift voor het feest.

tracks:

01 Papa Didn’t Raise Me Right
02 Down In Mexico
03 Going To The Station
04 Crescent Moon
05 Better You Than Me
06 Mama Put The Gun Down
07 Dancing With The Angels
08 Nothin’ Yet
09 The Next Thing Smokin’
10 Sentenced To The Blues
11 A Taste Of Malt Liquor