© Rootsville.eu

The Ragged Roses (B)
tiltle: Do Me Right
music: Rock 'n Roll - Rockabilly - Roots
release date: november 12, 2021
label: Rootz Rumble (Naked)
info artist: The Ragged Roses


© Rootsville 2021


"The Ragged Roses" met als frontvrouw Katrien Van Proeyen kan je ook bestempelen als "Shotgun Sally 2.0". In die mate zelfs dat Katrien zich laat omringen door muzikanten die al een hele tijd meegaan in de roots en rockabilly wereld. Bart Rico Ulens was er met "Shotgun Sally" ook al bij en verder bestaan deze "The Ragged Roses" uit Sebi Lee en Jimmy Van Iersel. Op 12 november wordt hun eerste en hopelijk ook niet laatste boreling boven de doopvont gehouden.

Deze "Do Me Right" en het respect dat hiermee gepaard gaat dwingen ze af met maar liefst 11 originals van de 12 songs die op het album te beluisteren zijn. De hofleverancier van de nummers is guitarslinger Rico Ulens al dan niet in co-writing met Katrien zelf. Het album komt uit bij het label "Rootz Rumble", een onderverdeling van "Naked" en is een mix van rock 'n roll, soms met een vleugje rockabilly, maar steeds drijvend op een 50-ties attitude.

Openen doen deze "The Ragged Roses" met "Voodoo Hoodoo" en zo is meteen ook de trend gezet. Nummers als "Crying Over You" en titeltrack "Do Me Right" laten een rauwere Katrien op je los in de spirit van een Wanda Jackson. Het op een rumba gedreven ritme maakt voor mezelf "Falling Out Of Love" een van de betere nummers op dit album. Whoo, I Feel Blue...

Ook al is "Sugar Coated Lovin’" een original dat werd geschreven door Rico en Katrien, toch dacht ik voor ik het hoorde dat de titel even gelinkt zou zijn met het bluesje van Lazy Lester, maar nee hoor we zitten volledig in het retro gebeuren. Het daaropvolgende "Never Gonna Break My Heart" betreft hier rock 'n roll on speed, en zo komen we dan uit bij die ene cover die op deze "Do Me Right" te horen is.

"Runaway" is een meer dan behoorlijke bewerking van de million selling hit van Del Shannon uit 1961. Hier in een voortreffelijk en hedendaags arrangement. Afsluiters zijn het rockabilly gedreven "Right Track" en het kiekebisj opwekkende "Way Back Home", alsof de nostalgie voor "The Shadows" nog steeds hot is. "Do Me Right" is een prachtig nieuw album in een oud jasje dat roept naar een terugkeer van "Rockin' Around Turnhout".

tracks:

 1. Hoodoo Voodoo
 2. Crying Over You
 3. Do Me Right
 4. Tell Me
 5. Falling Out Of Love
 6. Cravin’ For Your Lovin’
 7. One Look (Tangled Up In Love)
 8. Sugar Coated Lovin’
 9. Never Gonna Break My Heart
 10. Runaway
 11. Right Track
 12. Way Back Home

musicians:

Katrien Van Proeyen
Bart Rico Ulens
Sebi Lee
Jimmy Van Iersel

special guests:

Dennis de Gier
Joes Brandts