© Rootsville.eu

The Surfbeat Club (B)
tiltle: Shakedown and more...
music: Surf - Punk
release date: october 04, 2021
info artist: The Surfbeat Club


© Rootsville 2021


Surfbeat met een hoek af, zo zou je dit bijna muzikale circus gezelschap kunnen gaan noemen. Vanuit Limburg vond dit collectief zijn weg naar een Amsterdamse opnamestudio om zo de laatste kantjes er vanaf te vijlen. Het resultaat is een vinyl album met daarop 12 instrumentale nummers die zo alle 12 op de soundtrack zouden kunnen geplaatst worden van een nieuwe Tarantino film.

Een quartet dat meestal hun heil vindt in de Nederlandse clubs. Van dikke vette surfmuziek naar omgevormde rocksteady, dit allemaal verpakt in doordringende beats. Openend met "El Club de Los Seperados" en zo overgaand naar een upgrade van rocksteady bewijst dit album dat durf nog lang niet dood en begraven is. Met de single "Shakedown" komen ze zo recht tegenover Fifty Foot Combo te staan en zijn zo zonder meer rijp om volgende zomer de weide van "Sjock" te bestormen alsook ook hun Belgische fans te veroveren.

Met een nummers als "Ballroom Blitz" en " Triple Type" kunnen ze ook onze rasechte punkers op hun hand krijgen. De soms monotone intro's geven een extra retro cachet aan hun beats and more. Met een song als "Stoner Surf Stomp" roepen de heren zelfs een beeld bij me op van de legendarische "Los Straitjackets". Met het afsluitende "From Sputnik With Love" zitten we zo in een of andere cultfilm en hopen we dat we zo deze "Surfbeat Club" ook nog live kunnen aanschouwen. Time for some hardcore kisses...

tracks:

01 El Club de Los Seperados
02 Tres
03 Rocksteady from Coasttown
04 Liz Taylor Final Honeymoon
05 Shakedown
06 Speeding Ticket
07 Ballroom Blitz
08 Triple Type
09 Jack is Back
10 Stoner Surf Stomp
11 Broncoville
12 From Sputnik With Love