© Rootsville.eu

The Vegetarians (SE)
tiltle: Bill Haley
music: alt-rock
release date: 2021
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
The Vegetarians

© Rootsville 2021


The Vegetarians is een project geleid door Hans Annellsson, componist en muzikant uit Zweden, in samenwerking met verschillende zangers zoals John Tabacco, Robin Schell, John Crowe, Marc Mollan, John Marshall Gibbs en Napoleon Murphy Brock. Het project begon rond 2000 als een voertuig voor het opnemen van enkele prog-covers van Yes, Frank Zappa, King Crimson, Genesis, Emerson, Lake & Palmer, Adrian Belew, Peter Hammill en anderen.

De progresieve covers zijn terug te vinden op de albums “Remustered & Remixed Salad” en “The Calling”. Billy Sherwood zei dit over het nummer “The Calling”: “A good rocking version, well done boys”. Adrian Belew had dit te zeggen over de versie van The Vegetarians van zijn nummer "Dream Life"

Het nieuwe album, "Bill Haley", een mix van prog, alternatieve en klassieke rock, bestaat uit 14 originele nummers, voornamelijk geschreven door Annellsson en Tabacco, en één cover, geschreven door Susan DeVita. De opname werd gedaan door bestanden heen en weer te sturen. John nam al zijn zang op in zijn studio in Long Island en Hans nam zijn partijen op in Annellssongs studio, de mix werd gedaan in Studio Loftet in Malmö, Zweden. Er zijn tal van muzikanten op het album, met name Morgan Ågren (Devin Townsend, Mats & Morgan, Zappa's Universe) op drums, Mats Öberg (Mats & Morgan, Zappa's Universe) op keyboards en mondharmonica en Dan Bornemark op keyboards.