© Rootsville.eu

Thorbjørn  Risager & The Black Tornado (DK)
tiltle: Best Of
music: Blues
release date: september 24, 2021
label: Ruf Records
info artist: Thorbjorn Risager

© Rootsville 2021


In 2008 leerden we deze Thorbjørn  Risager & The Black Tornado kennen. Via de website van deze "great Danish vocalist and his equally outstanding band" kan je de perfecte uitspraak vernemen van Thorbjørn Risager en laat ons eerlijk zijn .... eigenlijk valt dat nog nog reuze mee als je tong al 33 maal gestruikeld is. Met de destijds subliem georchestreerde kennismaking  kon  Risager  op het Belgium Rhythm & Blues Festival en (Ge)Varenwinkel  iedereen overtuigen waarom hij tot Scandinavia's best blues singers behoort. Iedereen die in blues geïnteresseerd is, kent Thorbjørn Risager & The Black Tornado, die de afgelopen 19 jaar bluesliefhebbers over de hele wereld hebben vermaakt met hun spectaculaire shows en releases.

Ook dit jaar bracht Thorbjørn Risager en Tornado-pianoman Emil Balsgaard nog het album "Taking The Good With The Bad" uit. Helaas, en misschien mede ook door de Corona pandemie, hebben we "live" deze wervelwind al een tijdje moeten missen. Gelukkig heeft Thomas Ruf er nu een dubbel album over uitgebracht met liefst 33 nummers en de toepasselijke titel "Best Of".

"Twintig jaar. Het is een leven lang rock-'n-roll. Lang genoeg om de artiesten die het niet serieus nemen op te kauwen en uit te spugen. Maar ook lang genoeg voor degenen die de muziek leven, ademen en bloeden om een benijdenswaardig oeuvre. Vanaf zijn eerste verschijning op de radar rond de eeuwwisseling, toen een handvol Deense blues-kroegentochten een ruwe diamant ontdekten op het circuit van Kopenhagen, heeft Thorbjørn Risagers snelle opkomst hem zelden de tijd gegeven om terug te kijken zijn schouder.

In plaats daarvan was het voor deze veelgeprezen songwriter, zanger, expressieve gitarist en bandleider van de machtige Black Tornado eens in een generatie, een carrière met zijn ogen gericht op de horizon, de volgende stad, de volgende show, de volgende nummer, het volgende album. Maar sommige mijlpalen vragen om een ​​moment van bezinning, en de compilatie is een zeldzame pitstop voor een levenslange road warrior.

Deze compilatie, bestaande uit twee delen en 33 nummers, die het beste van Risagers elf studio- en live-albums tot nu toe vertegenwoordigen, nodigt je uit om de schilderachtige route door de carrière van een fascinerende moderne bluesman te nemen. Volume One loopt van 2004 tot 2012 en legt de opwinding van het begin vast, toen Risager en zijn originele Blue 7-band een frisse draai gaven aan de R&B van het New Orleans uit de jaren 50. De band rockte de clubs van het centrum van Kopenhagen en scoorde in 2005 de felbegeerde titel van 'Artist Of The Year' op zijn geboorteplaats Blues Festival.

tracks CD1

01  Rock n Roll Ride
02  Rhythms Of The Night
03  You Can Have it Your Way
04  Burning Up
05  Stand Beside Me
06  Love Turned Cold
07  Eyes That Turned Away
08  On My Way
09  You Better Pay Attention
10  You Walked Right In To My Heart
11  I Won't Let You Down
12 In The Back Of My Mind
13  Heart Of The Night
14  All I Want
15 Ain't Ever Gonna Leave No More

CD 2

01  If You Wanna Leave
02  Last Train
03  Paradise
04  I Used To Love You
05  Hold My Lover Tight
06  China Gate
07  Never Givin In
08  Dreamland
09  Too Many Roads
10  Baby Please Don't Go
11  Through The Tears
12  Maybe It's Alright
13  Long Forgotten Track
14  Come On In
15  Long Forgotten Track
16  High Rolling
17  Same Old Lies – Part Un
18  Same Old Lies – Part Deux

musicians:

Thorbjørn Risager
Emil Balsgaard
Joachim Svensmark
Kasper Wagner
Hans Nybo
Peter Kehl
Søren Bøjgaard
Martin Seidelin