© Rootsville.eu

Ticket West (NL)
tiltle: Cab Driving Man
music: Blues
release: may 28, 2021
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Ticket West

© Rootsville 2021


"Ticket West" bestaat in eerste instantie uit de broertjes Pascal en Walter Wilhem en met deze "Cab Driving Man" staat hun conto op 2. Onwaarschijlijk dat deze uitstekende bluesband in België nog meestal een onbeschreven blad is en na het beluisteren van dit album moet daar dringend verandering in gaan komen. In hun vroege jaren luisterden ze naar bluesopnamen die hun vader maakte van de radio. Samen met gastmuzikanten Roel Spanjers (toetsen), Harp Mitch (mondharmonica / zang), Gerrit Ekkelenkamp (mondharmonica), Arjen Veldman (zang) en Kees van Herk (drums) namen ze 11 nummers op waarvan vier originals.

Met "My Kind Of Woman" van Elmore James zullen ze ongetwijfeld de oren van iedere bluesliefhebber doen spitsen. Heerlijke blues om te beluisteren en dat gaat ook zo verder met barrelhouse bluesje "Hoodoo Party". Ook het jazzy getinte "Boogie Blues" en het eveneens van eigen hand "Mess Around " maken van het album eentje dat veelzijdig is en niet gaat vervelen.

Top wordt het ook wanneer deze "Ticket West" richting New-Orleans trekken met Cousin Joe's "Second Hand Love". Meer bluesy kan het al niet meer worden. Ook "Low Down Dog" en titeltrack "Cab Driving Man" zijn nummers van eigen hand en zeker en vast uitstekende blues. Swingend er uit gaan met "Whole Lotta Love" voelen we ons meteen aan de West Coast en verlangen we uiteraard naar meer. Dadelijk de tam tam laten werken hoor....

tracks:

01. My Kind Of Woman
02. Hoodoo Party
03. Dont Have To Worry
04. I Dont Want No Woman
05. Boogie Blues
06. Mess Around
07. Second Hand Love
08. Low Down Dog
09. Bad Boy
10. Cab Driving Man
11. Whole Lotta Love