© Rootsville.eu

Tiffany Pollack & Co (US)
tiltle: Bayou Liberty
music: NOLA
release date: july 16, 2021
label: Nola Blue Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Tiffany Pollack

© Rootsville 2021


Met muziek uit de "Big Easy" kan het bij mij moeilijk fout gaan, en zo ook bij het solo debuutalbum "Bayou Liberty" van deze "Tiffany & Co". Als je voor producer dan nog eens opteert voor John Nèmeth en hij zelfs nog eens de Mississippi saxofoon bespeelt op de openingstrack "Spit on Your Grave" zit het al helemaal snor.

Tiffany Ann Pollack komt uit en is New Orleans. Ze is de schoonheid die diep in oude pijn ligt. Ze is een pleegdochter geweest. Een tienermoeder. Een begrafenisondernemer. En als ze zingt, is ze een fladderende melodie die je met een glimlach slaat. Opgegroeid ten noorden van de stad in Slidell LA, op Bayou Bonfouca, vlak bij de met sloten omzoomde Bayou Liberty Road, kreeg ze haar muzikale genen van een moeder die ze pas op haar 25ste ontmoette. Al vroeg was het voor haar geadopteerde familie maar al te duidelijk dat de muziek van Zuidoost-Louisiana in haar groeide als een moerasiris die door de schaduwen reikte om te zonnebaden.

In 2019 bracht ze samen met Eric Johanson het album "Blues in My Blood" uit maar deze "Bayou Liberty" is helemaal van haar. Ze schreef zelfs alle nummers voor dit album dat helaas ook een droevig kantje kent omdat ze dit album opdraagt aan haar op 70-jarige Oom Charles die in februari van dit jaar kwam te overlijden.

Na een veelgeprezen debuutalbum met haar neef, Eric Johanson, getiteld 'Blues in My Blood', is ze van plan om haar eerste soloproject van volledig originele nummers, 'Bayou Liberty', uit te brengen en is hard op weg een zeer gewilde vaste klant te worden. in clubs door de hele stad met haar band Tiffany Pollack en Co. Muziek is, simpel gezegd, 'slechts een deel van mijn wezen', zegt ze. Maar het was niet altijd duidelijk dat ze hier zou eindigen. Tiffany zorgde ervoor dat ze begon op te treden met muziekroyalty's uit New Orleans, de drummer Russell Batiste, nadat ze in 2007 een appartement had gehuurd aan hem en zijn toenmalige vrouw Rita in Tchoupitoulas Street. Helaas ook een droevig kantje kent omdat ze dit album opdraagt aan haar op 70-jarige Oom Charles die in februari van dit jaar kwam te overlijden.

Terwijl ze probeerde te kiezen tussen een opleiding tot schoonheidsspecialist of een EMT, koos ze voor Mortuary Service en herinnerde ze zich de ervaring van het zien van een tante op een open kistbegrafenis die in niets leek op haar normale zelf. Maar toen ze na een lange dag thuiskwam, had ze niets meer over voor haar man, Andy, haar zoon Augie en dochters Rosy en Daisy. Het was tijd voor verandering, en dus richtte ze haar aandacht volledig op de muziek die door de stad zweefde en die haar opvoedde.

Ze leerde dat haar muzikale wortels generaties diep gaan - haar grootmoeder van moederskant was een operazangeres, cellist en pianist en haar grootvader een klarinettist. Een familiereünie met haar neef Eric Johanson leidde tot een contract met Nola Blue records. Tiffany was gearriveerd. "Bayou Liberty" is haar leven gedistilleerd.

Een album dat met 12 nummers zeker ook niet de diversiteit uit de weg gaat. Van het New Orleans jazzy "I'm Gonna Make You Love Me" over het rootsy "Crawfish and Beer" langsheen het met country gespeende "Mountain" tot het zwoele en afsluitende "Do It Yourself ", deze plaat heeft het allemaal incluis deze Tiffany Pollack, en zo zijn we weer een ervaring rijker...

tracks:

01 Spit on Your Grave
02 Colors
03 Crawfish and Beer
04 Mountain
05 My Soul My Choice
06 Devil and the Darkness
07 Sassy Bitch
08 I'm Gonna Make You Love Me
09 Hourglasses
10 Baby Boys
11 Livin' For Me
12 Do It Yourself

musicians:

Tiffany Pollack, vocals, ukulele
Brandon Brunious, guitar
Christopher Johnson, Sax
Stoo Odom, Bass
Ian Petillo, Drums and Piano
Harmonica, John Németh