© Rootsville.eu

Tip Jar (NL)
tiltle: One Lifetime
music: Americana
release: februari 19, 2021
label: Shine-a-Light Records
distribution: Coast To Coast
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Tip Jar

© Rootsville 2021


Voor hun nieuwste album "One Lifetime" lieten Bart de Win en Arianne Knegt aka "Tip Jar" zich omringen door muzikale vrienden van over de hele wereld. Beiden kwamen na hun samenwerking tijdens voorafgaande duetten al vlug tot de vaststelling dat close harmony tot de mogelijkheden behoorden en zo kwam dan "Tip Jar" als duo te ontstaan. Ladies first en zo hebben we het eerst over de vrouwelijke helft van dit duo. Arianne kennen we ook van de country- en rockabilly band "Marylou & The Good Old Boys" en haar vocale capaciteiten zijn ook te horen bij "The Simple Life".

Bart de Win heeft al heel wat muzikale miles op de teller staan. Bart speelde jaren in de Nederlandse theaters met Gerard van Maasakkers en naast Walt Wilkins en The Birds of Chicago kennen we deze muzikale kameleon ook van bij "Matthews Southern Comfort" die vorig jaar nog het gesmaakte album "The New Mine" uitbrachten. Bart is ook terug te vinden als docent aan de conservatoria van Rotterdam en Utrecht.

Deze "One Lifetime" is de opvolger van het in 2018 uitgebrachte album "Onward". op het nieuwe album vinden we 11 nummers terug en om het simpel te houden, ze zijn alle "11" stuk voor stuk Americana pareltjes. Met zijn jazzy achtergrond lopen de heerlijk Wurlitzer" grooves van Bart als een rode draad doorheen de nummers. Als absolute favorietje is er voor mij het bijzonder pakkende en soulvolle "Tell Me Something". Meteen een kanshebber voor de charts. Openen doen beiden met een knipoog richting Billy Preston met "Go On To Get Lucky".

Met het country geïnspireerde "Kiss Me" is het al liefde wat de klok slaat waarna we met "Dreamer’s Dream" al walsend doorheen dit prachtige album dansen. Lekker kuieren langsheen de Amsterdamse grachten doe je weer best met "Amsterdam Rain" in je hoofd. De titeltrack van het album schreef het duo samen met Walt Wilkins en Bill Small en zo hoor en voel je dat het album global getint is en ver buiten de grenzen van Nederland reikt. Afsluiten doet "Tip Jar" met een beetje NOLA gevoel en jazzy deuntje...The Right Words, en daarmee is alles gezegd. Topplaat!

tracks:

01 Go On To Get Lucky
02 Something I Said
03 Kiss Me
04 Dreamer’s Dream
05 Best Year Of Your LIfe
06 Find Your Way
07 Tell Me Something
08 Amsterdam Rain
09 One Lifetime
10 Falloing Angel
11 The Right Words