© Rootsville.eu

Tony Holiday (US)
tiltle: Front Porch Sessions Vol.2
music: Blues
release date: september 17, 2021
label: Blue Heart Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Tony Holiday

© Rootsville 2021


Tony Holiday is een zanger en harmonicaspeler uit Memphis, Tennessee die in 2019 als een ster kwam het rijzen in de internationale bluesscene. Hij is door blueslegendes zoals Charlie Musselwhite en Rick Estrin herkend als een van de beste nieuwkomers in het spel en bouwt gestaag aan zijn eigen legende, optreden per optreden. Over optredens gesproken, hij speelt er zo’n 200 per jaar in de VS en schitterende op zijn album “Porch Sessions” opgenomen op de veranda's van enkele van de bekendste bluesmuzikanten. Later volgde er in 2020 het naar Stax refererende album "Soul Service".

Nu is er een "Front Poch Sessions Volume 2" en ook nu prijken er indrukwekkende namen op het album. Namen als Victor Wainwright, Lurrie Bell, Watermelon Slim, Rip Lee Pryor, Mark Hummel, Dennis Gruenling en niet te vergeten Tony's mentor, de eerder dit jaar overleden James Harman, aan wie dit album wordt opgedragen.

Met aan zijn zijde Victor Wainwright opent Tony het album met Jerry McCain's floorfiller "She's Tuff". Nummers als Howlin' Wolf zijn "Smokestack Lightin'" met op de slide en vocals Watermelon Slim en James Harman's " Going To Court 2" refereren meer naar de front porch music. Ook " Every Day I Have The Blues" van Peter Chatman en met als duo Lurrie Bell en Mark Hummel doet de delta blues meer dan levendig worden.

"Brazilian Brothel " van en gebracht door Richard Pryor en "Cake Walk" met Mark Hummel & Dennis Gruenling doen dit aan James Harman opgedragen album ons alleen maar in gedachten verdwalen in de cotton fields. Het gospel gedeelte "Peace Will Come" komt van Southern Avenue en de outswinger is "Get Outta Here (Dog Named Bo)" waarbij de credits gaan naar Emmett 'Bobby Rush' Ellis.

tracks:

01 She’s Tuff Featuring Victor Wainwright
02 Honey Bee Featuring Willie Buck
03 Change Is Inevitable Featuring AJ Fullerton
04 Recipe For Love Featuring Bobby Rush
05 Smokestack Lightnin’ Featuring Watermelon Slim
06 Going To Court 2 Featuring James Harman
07 Go Featuring Jon Lawton
08 Every Day I Have The Blues Featuring Lurrie Bell
09 Brazilian Brothel Featuring Richard ‘Rip Lee’ Pryor
10 Bad Bad Girl Featuring Johnny Burgin
11 Find Me When The Sun Goes Down Featuring Rae Gordon
12 That’s How I Learned Featuring Ben Rice
13 Cake Walk Featuring Mark Hummel & Dennis Gruenling
14 Family Tree Featuring JD Taylor
15 Peace Will Come Featuring Southern Avenue
16 Get Outta Here (Dog Named Bo) Featuring Bobby Rush