© Rootsville.eu

Travellin' Blue Kings (B)
tiltle: Gotta Get Away
music: Blues - Soul
release date: march 19, 2021
label: Naked
info artist: Travellin' Blue Kings

© Rootsville 2021


Ook intern heeft bij onze vooraanstaande bluesbands "Covid-19" danig huisgehouden. Vanaf hun eerste publiek optreden op 9 juni 2018, tijdens de 22ste editie van "Nuit du Blues de Charleroi", waren we met "Rootsville" er bij en werden we zo ook maar meteen die hard fans. Zo tekenden we ook uiteraard present toen Patrick Cuyvers en zijn "Beast" als extra bijlage werd toegevoegd. Dit viel te beleven op 2de Kerstdag 2019 bij "Blues Promotion Dongen". We hebben het hier uiteraard over de "Travellin' Blue Kings".

De hele Corona pandemie werkte al zodanig op de zenuwen van de groep dat het haast onmogelijk werd om nog samen te komen. Omdat deze "Travellin' Blue Kings" in eerste instantie werd samengesteld uit een BENE formatie werd het bovendien ook nog moeilijk om de grens over te steken en zo viel dan uiteindelijk het doek over de samenwerking met blues- shooter en harper Stephan Hermsen. Zoals een beroemde voetballer ooit zei, elk nadeel heb zijn voordeel en zo vonden ze een nieuwe "King" in de persoon van JB Biesmans. Hem voorstellen in onze kleine blueswereld is een open deur intrappen want iedereen kent deze klasbak wel van bij één van de oudste bluesbands die nog "Live" te bewonderen zijn..."Blues Lee". Voor de Corona periode konden we Biesmans ook bewonderen bij "The Rockolites" waarmee ze in een retro sausje van rhythm 'n blues met rock 'n roll ambiance op het podium brengen. Het strafste vond ik persoonlijk de periode met de "Big Four" waarmee in een muzikaal hoogstandje "Jazz" in de spotlights werd gebracht. Zijn vocale en instrumentale bagage deden hem dan zo belanden bij "The Travellin' Blue Kings", al voel ik in mijn kleine teen dat "PC" er ook voor iets tussen zit.

De "Travellin' Blue Kings" 2.0 zijn geboren maar nu er nog geen "Live" concerten voor handen zijn moet de "PR" winkel toch op gang zien te komen. Met het nodige knip en plakwerk kwam zo de single "Gotta Get Away" tot stand. De singnature van "TBK" is de diversiteit in hun muziek en dit alles vinden we dan ook terug in deze "Gotta Get Away". Soulvolle zang geïnfecteerd met een raakpunt van "Deep Blues", dit alles georkestreerd met die indringende Hammond grooves. Voeg daarbij nog de sax-klanken en de heerlijk gitaarrifjes voortgestuwd door een solide ritme sectie en alle ingrediënten zijn zo aanwezig om langs de grote poort terug de podia te betreden. De "world wide" release van dit pareltje is voorzien voor 19 maart.

De "Travellin' Blue Kings" anno 2021 dat zijn tonnen adelbrieven waarmee een indrukwekkende stamboom wordt onthuld. We denken zo aan Blues Lee, Howlin’Bill, Rhythm Bombs, Fried Bourbon, Jim Cofey en Hideaway, en dit om er maar een paar te noemen. "Live" te bewonderen... a.s.a.p.

tracks:

01. Gotta Get Away (single edition)
02. Gotta Get Away

musicians:

JB Biesmans: vocals, harp, sax
Jimmy Hontelé: guitar
Winne Penninckx: bass
Marc Gijbels: drums
Patrick Cuyvers: Hammond, backing vox