© Rootsville.eu

Tylor & The Train Robbers (US)
tiltle: Non-Typical Find
music: Americana
release date: july 09, 2021
promotion: KG Music Press
info artist: Tylor & The Train Robbers

© Rootsville 2021


"Non-Typical Find" is het derde studioalbum van Tylor & The Train Robbers en een primeur voor het werken met een producer buiten de band. Tylor & The Train Robbers is uitgegroeid tot een familieband. De kern van de band was altijd Ketchum op gitaar en zang, zijn broer Jason Bushman op bas en Johnny "Shoes" Pisano op gitaar. In 2019 trouwde Tylor met Jennifer Pisano, Johnny's dochter, waarmee hij officieel de schoonvader van Tylor werd en Tommy Bushman zich bij zijn broers in de band voegde. Tommy brengt niet alleen zijn eigen frisse benadering van de band als hun drummer, maar hij voegt ook een perfect gemixte derde partij harmonie toe aan hun toch al goed geoliede broer of zus harmonieën. Tylor & The Train Robbers staan bekend als een hechte, dynamische, hardwerkende band en hun liedjes zijn een lyrische mix van roots, country en moderne Americana-muziek.

Het album gaat van start met “Equation of Life” waarin de driedelige broerharmonie tijdens het laatste refrein a-capella wordt belicht. Het nummer "Jenny Lynn" is geschreven voor Ketchum's vrouw, Jennifer. De melancholische vioolmelodie van Braun is een knipoog naar het Ierse volksmuziekgeluid en roept een verlangen naar huis op waarover vaak wordt geschreven door degenen die degene van wie ze houden missen. Het titelnummer is een waargebeurd verhaal, overgedragen door een maatje van Ketchum.

In 2019 was hij hoornjacht op het terrein van zijn volk en stuitte op menselijke resten. De politie dacht dat de persoon mogelijk in verband was gebracht met een zaak waaraan ze een paar jaar eerder werkten. Hij vertelde me dit verhaal terwijl we in zijn hut waren en we brachten de nacht door met het bedenken van ideeën over hoe de twee lotgevallen mogelijk met elkaar verbonden waren. " De instrumenten op het lied helpen het verhaal te vertellen. Johnny speelde akoestische lead en Cody bracht viool en mandoline mee om het een meer uitgeklede uitstraling te geven. Jennifer vergezelde me op harmonieën in de coupletten, en voegde een 4e deel toe aan de refreinen. Het album eindigt positief met het nummer "Silver Line".


tracks:

01 Equation of Life
02 This Town
03 Worth The While
04 Jenny Lynn
05 Non-Typical Find
06 Lemonade
07 Something Better
08 Staring Down The North
09 These Eyes
10 Back The Other Way
11 Silver Line