© Rootsville.eu

Water Tower (US)
tiltle: Fly Around
music: Folk - Bluegrass
release date: May 21, 2021
label: Dutch Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Water Tower

© Rootsville 2021


De band die voorheen bekend stond als Water Tower Bucket Boys, we schopten de emmer en opereren onder de nieuwe naam 'WATER TOWER'. We hebben veel nieuwe geluiden die worden beïnvloed door allerlei soorten muziek, inclusief maar niet beperkt tot Punk, Bluegrass, Cajun, Country, Folk, Noord-Indiase klassieke muziek, IDM, enz ... Hoewel we slechts een trio zijn, rocken we het harder dan ooit met nieuwe instrumenttoevoegingen, waaronder; keyboard, elektrische gitaar en elektrische bas. We touren door de VS en internationaal. Onze reizen hebben ons naar verre landen gebracht, zoals Engeland, Ierland, Schotland en Wales. We houden ervan om te toeren en onze muziek te spelen voor publiek van alle leeftijden en achtergronden.

In 2012 brachten ze hun "Meet Me Where The Crow Don’t Fly" (EP) uit nu kondigen ze de Europese release van hun langdurende debuutalbum, "Fly Around". Geworteld in bluegrass en folk, mengt de band zich in psychedelische en punkinvloeden zijn tien nummers, waarmee ze hun eigen bedwelmende merk Americana creëerden.

Na dat Once Loveless: Hurts to Love werd uitgebracht hergroepeerde Feinstein zich en stelde nog een andere line-up van Water Tower samen op vrienden voor het leven Peter Daggatt, (Swiss Army Knife) Pat Norris (bas) en Harry Sellick (drums, achtergrondzang) met Feinstein besluit opnieuw te beginnen met de nieuwe line-up en een nieuw album te maken. Dat album is "Fly Around" geworden.

Het merendeel van de nummers werd geschreven door Kenny Feinstein al deden ook Don Bolles and Shags Chamberlain met "Mile High Club" en Jason Andrew Pierce & Peter John Kember met "Come Down Easy" hun duit in het zakje. Voor de titeltrack "Fly Around" gingen ze grasduinen in het arsenaal van traditionals.

Als fan van bluegrass en traditionele volksmuziek groeide Feinstein ook op met punk en psychedelische rock, onder vermelding van "The Germs" als een grote invloed. Kenny nam contact op met de voormalige drummer van Germs, Don Bolles, en rekruteerde hem om Fly te produceren Rond, de in L.A. gevestigde Bolles waar Feinstein op dat moment woonde. Het resultaat is een conceptalbum gericht op het idee om van huis te gaan naar een ander, idealiter beter huis, wat Feinstein zelf deed tijdens het maken van het album. Achter elk nummer zit een persoonlijk verhaal.

tracks:

1. Fromage (2:32)
2. Fly Around (feat. Willie Watson) (2:58)
3. Bobcats (2:50)
4. Come Down Easy (3:29)
5. Town (2:04)
6. Mile High Club (2:30)
7. Classic Misdirection (3:12)
8. Fly Abound (3:39)
9. It’s Wrong (3:33)
10. Anthem (feat. Ron Reyes) (3:14)