© Rootsville.eu

Waterstreet Blues Band (US)
tiltle: Talkin About
music: Blues
release date: 2021
promotion: Sarah French Publicity (Lucie Dufault)
info band: Waterstreet Blues Band

© Rootsville 2021


"The Waterstreet Blues Band" levert originele moderne blues met een rockende partygroove. De band bestaat uit drie kernleden maar treedt ook op als een vier- of vijfkoppige band. Ze komen uit het Amerikaanse Waterloo, WI en brengen verfrissende nieuwe ideeën in de blueswereld. Naast frontman Rob Deyman hoor je ook Silvia Dee on keys en bekend als "Silvia Dee & The Boyfriends".

De diversiteit op dit album is breed en toegankelijk te noemen en openen ze met de bruisende titeltrack "Talkin About". Een nummer waar meteen de nodige rock 'n roll wordt ingestoken. Vervolgens zijn slide en bluesharp, samen met de op accordion spelende Silvia Dee de hoofdingrdsiênten van het van Samantha Fish afkomstige "Miles to Go".

Vervolgens zet Silvia zich aan de keys voor het barrelhouse bluesje "Vodka Drinkin Woman". Mooi is zeker ook de howlin' ballad "Riverside Child" en zo lijkt het erop dat Rob en Silvia afwisselend de vocals tot zich nemen. Junior Malleck is wel als harpist alom aanwezig op de 10 nummers van deze "Talkin About".

Een portie West Coast krijgen we vervolgens met "Laugh to Keep From Cryin'" en deinen we met "Don't Stop" al floorfillin' richting einde. Als laatse officiele nummer krijgen we nog het indrukwekkende "Temptation" van de hand van Tom Waits en op deze tango verovert Silvia ook meteen maar mijn hart. Mooi!


tracks:

1. Talkin About
2. Miles to Go (Samantha Fish)
3. Vodka Drinkin Woman
4. Riverside Child
5. Walked Away
6. Laugh to Keep From Cryin'
7. Mean Vicious Woman
8. Don't Stop
9. Temptation (Tom Waits)

Bonus Track:

Baby Be Strong

musicians:

Rob Deyman on guitars and background vocals
Paul Sapounzi on bass and vocals
Silvia Dee on keys, accordion and vocals
Jonny Sauder on drums and background vocals
Chris "Junior" Malleck on harp