© Rootsville.eu

Wee Willie Walker (US)
tiltle: Not in my Lifetime
music: Soul
release date: october 08, 2021
promotion: Continental Record Services (CRS)
info artist: Wee Willie Walker

© Rootsville 2021


Ergens in 1968 nam Willie Walker, ook wel bekend als Wee Willie Walker, zijn laatste nummers op voor Goldwax Records. Goldwax was ooit de thuisbasis van een van de belangrijkste soulzangers aller tijden, James Carr, evenals Spencer Wiggins, Louis Williams en de Ovations en een groot aantal anderen. Voor zover ik weet, had meneer Walker negen kanten voor het in Memphis gevestigde bedrijf vastgelegd. Dat is een oneven aantal, waardoor ik wil geloven dat er nog minstens één kant is. Gedurende de tijd dat hij in Memphis opnam, woonde hij in Minnesota, en dat doet hij nog steeds. De omstandigheden eromheen zijn vrij uniek, maar niet sensationeel; zoals de levensverhalen van vele anderen zouden zijn. Het meest spectaculaire van alles was zijn stem. Dat was Willie's voertuig dat hem overal naartoe bracht, van kerken tot Joodse gemeenschapscentra, van Sam Phillips' Studio tot Rick Hall's Fame Studio, en van Memphis naar Minneapolis en terug naar Memphis.

Willie verhuisde in 1960 van Memphis naar Minneapolis. De tour van Redemption Harmonizers had hem een paar keer zo ver naar het noorden gebracht en hij vertelde zijn bandleden dat hij bij hun volgende bezoek aan Minneapolis daar zou blijven. Een mede-Harmonizer die familie had in Minneapolis liep in die tijd over met Willie en sindsdien woont Willie Walker in Minnesota. Zijn connectie met Minnesota was lid van een andere gospelgroep, de Royal Jubileers en Willie vond een thuis bij hen.

De verwachting rond de release van "Not In My Lifetime" was bitterzoet. De optredens, de liefde, de songwriting, de arrangeren en produceren, alles is top en aangenaam. Alles behalve de trieste realiteit dat dit de laatste opname is van Wee Willy Walker. Een feit dat zo moeilijk te accepteren is.

De nummers op "Not In My Lifetime" zijn herkenbare verhalen, kleine stukjes leven die Willie in beweging zet met zijn betoverende stem. Je zult geloven alles wat hij zingt, omdat hij alles geloofde wat hij zong. Voeg daarbij de indrukwekkende arrangementen en uitvoeringen van The Anthony Paule Soul Orchestra, en je oren zullen je dankbaar zijn. Met uitzondering van drie zorgvuldig geselecteerde covers, is elk nummer speciaal geschreven voor Wee Willie Walker. "I'm Just Like You" #7 en "Make Your Own Good News" #8 zijn stukjes sociaal commentaar Willie was bezorgd opnemen.

Zijn alter ego neemt het over op "'Til You've Walked In My Shoes" #14 en "Warm To Cool To Cold" #9 is een remake van een van Willie's klassieke opname op Goldwax Records. Zijn favoriet op deze release was #3 “Over and Over”. Het album opent met “A Word From Willie”, wat echt een woord van Willie is. Dit aangrijpende fragment is afkomstig uit een interview in de studio met Tina Abbaszadeh, en zonder aarzeling "Not In My Lifetime", werd de titel van het album. "Not In My Lifetime" van Wee Willie Walker en The Anthony Paule Soul Orchestra, is een album met authentieke Amerikaanse liedjes die diep geworteld zijn in, en geïnspireerd door Afro-Amerikaanse blues- en soulmuziek. Luister alsjeblieft met je hart

tracks:

1 A Word From Willie 0:20
2 Don’t Let Me Get In Your Way 3:47
3 Over And Over 4:20
4 Real Good Lie 4:41
5 What Is It We’re Not Talking About? 4:19
6 Darling Mine 4:21
7 I’m Just Like You 3:29
8 Make Your Own Good News 4:25
9 Warm To Cool To Cold 3:56
10 Let The Lady Dance 4:35
11 Heartbreak 3:39
12 Suffering With The Blues 4:11
13 Almost Memphis 3:39
14 ’Til You’ve Walked In My Shoes 4:03

musicians:

Wee Willie Walker - lead vocals
Anthony Paule - guitar, electric sitar
Tony Lufrano - hammond organ, piano, wurlitzer
Endre Tarczy - bass Kevin Hayes - drums
Derek James - trombone
Bill Ortiz - trumpet
Charles McNeal - tenor saxophone
Rob Sudduth - baritone saxophone
Larry Batiste - background vocals
Sandy Griffith - background vocals
Omega Rae - background vocals

Guest Musicians
Jon Otis - percussion CD tracks #2, 4, 5, 8
Curt Ingram - french horn CD track #3

The Sons Of The Soul Revivers
James Morgan - second lead and background vocals #7
Dwayne Morgan - background vocals #7
Walter Morgan - background vocals, tambourine #