© Rootsville.eu

Wesley Pruitt Band (D)
tiltle: Gypsy Soul
music: Blues - Soul
release date: 2021
info artist: Wesley Pruitt Band

© Rootsville 2021


Zo relax gebracht dat het meer op pure soul lijkt dan dat er blues aan te pas komt. Het gaat hier over "Gysy Soul", het nieuwe album van de Wesley Pruitt Band. Al 20 jaar levert Wesley Pruitt Band de ups en downs en de in en outs van liefde en leven, allemaal netjes verpakt in harde blues-rock ritmes. Door dit alles heen twijfelde de bandleider en naamgenoot, Wesley Pruitt, Jr. er nooit aan dat de muziek zijn professionele roeping zou blijven.

"Gypsy Soul" nodigt de luisteraar uit om te delen, te relateren en misschien genezing te vinden in de verhalen die de band presenteert. Pruitt beschrijft het album als "mijn persoonlijke verhaal van acht jaar verteld door middel van liedjes - geluk, triomfen, verdriet, liefdesverdriet, depressie, duisternis, transformatie, dode bladeren wieden, groeien in geloof, de wet van aantrekking, bevestiging, astrologie en dat alles .

De persoonlijke verhalen klinken door in "Gypsy Soul" en daarbij wordt er verwezen naae de vertolking van de band van Chris Stapleton's "It Takes a Woman" en het instrumentale "The Saint and the Son" als uitstekende voorbeelden. "The Saint and the Son" is een nummer dat Pruitt componeerde om hulde te brengen aan zijn overleden vader, Wesley Pruitt, Sr., en zijn 7-jarige zoon, Xavier. Vaderschap is een van de belangrijkste transformerende factoren geweest in het persoonlijke en professionele leven van Pruitt.

Hoewel een carrière in de muziek zijn uitdagingen kent en bands een kort leven hebben, zegt Pruitt dat het geen verrassing voor hem is dat hij 20 jaar van beide op zijn naam heeft staan. Hij dankt zijn banddirecteur op de middelbare school, Rob Toups, voor het voorbereiden van hem op zo'n leven en carrière. "Gypsy Soul" laat een belangrijk deel van dat leven zien en laat je achter met het gevoel dat er nog veel meer gaat komen.

Tracks:

 1. Texas Woman (3:55)
 2. Cryin's (Not a Shame) (4:17)
 3. Gypsy Soul (6:49)
 4. Ain't No Mornin' (5:17)
 5. Interlude (2:05)
 6. It Takes a Woman (4:33)
 7. My Sweet Elizabeth (5:04)
 8. Heart Lettin' Go (4:54)
 9. Southern Classic w Gravy (1:43)
 10. Our Love (4:26)
 11. Hug Ya Kiss Ya Squeeze Ya (4:06)
 12. The Saint and Son (5:41)