© Rootsville.eu

Willie Jackson (US)
tiltle: All in the Blues
music: Blues
release date: 2021
info artist: Willie Jackson
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2021


In 2018 leerden we deze Willie Jackson kennen door zijn EP "Chosen By The Blues". Nu is er als opvolger een volwaardig album met als titel "All in the Blues". Momenteel brengt Willie Jackson & de Tybee Blues Band de blues naar een breed scala aan locaties en evenementen, waaronder het verzorgen van dinerentertainment in restaurants, het organiseren van open mic-avonden in bars, het spelen van winkelopeningen/bedrijfsevenementen, privéverjaardagsfeestjes en verschillende theaterevenementen met kaartjes. Ze hebben ook genoten van het helpen van de gemeenschap door het spelen van voordelen en fondsenwervers. Willie werkt ook vaak aan gepersonaliseerde liedjes om mensen te helpen verjaardagen en jubilea te herdenken en dierbaren te vieren.

Voor Willie Jackson uit Savannah in Georgia heeft muziek altijd een groot deel van zijn leven uitgemaakt. Als toegewijd kerkganger wist hij dat de muziek essentieel was voor de omvang en ervaring met mensen. Zo speelde hij vaak drums en zong hij in het kerkkoor. Ondanks dat Willie een productieve songwriter was moest hij toch ook gaan werken om zo zijn gezin te kunnen onderhouden. Door een tragisch ongeval in 2009 kon hij zijn werk niet meer doen en besloot hij zich toe te leggen op het schrijven van muziek en leerde hij ook basgitaar spelen.

"All in the Blues" bevat 12 originele nummers, allemaal geschreven en gezongen door Jackson zelf. Terwijl hij meestal verschijnt met zijn 4-koppige Tybee Blues Band, is er veel meer instrumentatie op dit album. Verschillende hoorns en een mondharmonica darten in en uit de nummers, samen met enkele merkwaardige achtergrondgeluiden kwamen voor een goede dosis binnen. Van 'I'm Your Landlord' tot 'Brother I'll Take Her' slaat Jackson de spijker van de Southern Georgia-blues op zijn kop. De muziek is soulvol en bluesy, terwijl de teksten humoristisch en vroegrijp zijn.

Jackson's stem is laag en krachtig, en zijn ritmesectie is strakker dan een Georgia-tik op een coonhound. Gecombineerd zorgen ze voor een briljant bluesalbum. Enkele opvallende nummers zijn 'Come Here Junior', een vrolijke boogie over de verschillen in de manier waarop een man wordt behandeld door zijn vrouw en zijn moeder. Een rockende gitaar maakt dit echt af. "Hey Gangster" vertelt het verhaal van een man die zijn verdiende loon krijgt na het mishandelen van de dochter van een andere man. In een gemiddeld tempo met een toestroom van unieke keyboards en hoorninterjecties, is het een lust voor het oor.

tracks:

01 I'm Your Landlord
02 The Whole Book Is Wet
03 Come Here Jr.
04 Beautiful Disease
05 The Old Man Luv
06 Stranger in my Hole
07 Sticky Hand Blues
08 She Needs Satisfied
09 Coon Hound Nose
10 Give me my Rib Back
11 Hey Gangster
12 Brother I'll Take Her