© Rootsville.eu

Yonder Boys (D)
tiltle: Acid Folk
music: Folk - Bluegrass
release date:july 30, 2021
label: Blue Whale Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Yonder Boys

© Rootsville 2021


Het in Berlijn gevestigde trio Yonder Boys is een Americana-band, die tijdens het optreden op traditionele folkinstrumenten een grote diepte laat zien in de verscheidenheid aan invloeden die ze in het genre brengen. Traditioneel ouderwets geluid kan worden gemengd met rock, latin, pop en psychedelische invloeden. Yonder Boys komen uit verschillende continenten en hebben elkaar allemaal ontmoet en wonen nu in Duitsland. Vandaar de naam van de band: alle drie hebben ze zich ver van hun huis gewaagd om in Europa op te treden en te leven. Sinds de oprichting in 2018 ze hebben opgetreden als support voor Billy Bragg, The Wood Brothers, Timber Timbre, Other Lives en Nathaniel Rateliff.

De band bestaat uit het zangduo van Jason Serious (VS-zang, gitaar) en David Stewart Ingleton (AUS-zang, banjo) die hebben opgetreden als support voor Billy Bragg, The Wood Brothers, Timber Timbre, Other Lives en Nathaniel Rateliff. Naast hen is multi-instrumentalist Tomás Peralta (CHL-zang, mandoline, lapsteel, banjo, bas en meer). De Yonder Boys komen uit verschillende continenten en hebben elkaar allemaal ontmoet en wonen in Duitsland. Vandaar de naam van de band: alle drie hebben ze zich ver van hun huis gewaagd om in Europa op te treden en te leven. Hun titelloze debuut-EP kwam uit in 2018 op Blue Whale Records.

Yonder Boys debuutalbum Acid Folk werd in 2019 in Berlijn opgenomen en 2020 op analoge 8 Track bij Blue Whale Recordings by Yonder Jongens eigen Tomás Peralta! De onbewerkte banden werden vervolgens verzonden naar Flora Opnemen en afspelen in Portland, Oregon en gemixt per wereld gerenommeerde producer Tucker Martine Tucker Martine Tucker Martine (The Decemberists, First Aid Kit, REM, Mudhoney, The Punch Brothers, Gregory Alan Isakov en Death Cabine voor Cutie). De albumtitel, Acid Folk, is geïnspireerd op het psychedelische gevoel dat ideeën en experimenten van de band droegen bij aan het algehele geluid. Elk nummer is zijn eigen individuele universum - Americana, bluegrass-beïnvloede banjo-gedreven nummers, 60's Beach Boys-invloeden en Siciliaanse gezangen.


tracks:

01. Rabbit Song (4:55)
02. Mumma’s Boy (2:56)
03. Eagle Song (3:37)
04. New Bohemians (2:47)
05. The Great American Pussy Grab* (2:52)
06. Look at What You Done (1:44)
07. High on a Mountain (2:58)
08. Mosey on Down (4:20)
09. House Carpenter (4:46)
10. Il Pesce Spada (3:22)