© Rootsville.eu

Ali Sperry (US)
tiltle: In Front Of Us
music: Singer-songwriter - Americana
release date: march 11, 2022
label: Self-released
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Ali Sperry

© Rootsville 2022


Ali Sperry, toen ze werd geconfronteerd met een jaar van trauma, raciale afrekening en een regelrechte wereldwijde existentiële crisis, deed wat ze altijd heeft gedaan - naar binnen keren en liedjes schrijven die die culturele stromingen kanaliseren, weerspiegelden en uiteindelijk gedistilleerd is het operatieve woord, hier , terwijl zij en haar producer, Jamie Dick, wijselijk lange folk-verwennerij vermijden voor gestroomlijnde contouren en scheermeshaken die meer rock/pop voelen dan folk, en smeken om een ​​fatsoenlijke autoradio en een open weg. Ali, in haar zang en schrijven, is de volkskampioen van het "less is more"-ethos.

Er is een lichte echo van Laurel Canyon in de sonics van de plaat, en altijd de zelfverzekerde onderzang van een vrouw die weet haar woorden en melodieën doen graag het zware werk. Zij en Jamie hebben een absolute moordenaarsrij van geliefde Nashville-spelers binnengehaald, waaronder Jen Gunderman, Audley Freed, Sadler Vaden, Joe Pisapia, Owen Biddle, Kai Welch, Kristin Weber, Rich Hinman en een hele reeks andere heldere lichten. Het is een bewijs van zowel hun instinct als hun respect voor Sperry's aanwezigheid en stem, dat het nooit voelt als een stoet van verzamelde ster-turns, maar een echte liefde-in van enorm getalenteerde muzikale zielen.

De productie van Jamie Dick handhaaft kunstig het bindweefsel van nummer tot nummer, en geeft altijd een prominente plaats aan Sperry's stem en waarheidsvertelling. Opgevoed door ouders van muzikant/transcendente meditatie-leraar in Fairfield, Iowa, is muziek een constante rode draad geweest in Sperry's leven en was de drijvende kracht die haar in 2009 naar Nashville bracht. Ze is zo'n geliefde aanwezigheid in Nashville - co-schrijven, lesgeven yoga of een luisterend oor bieden aan vrienden in high-end coffeeshops of low-end duiken en wie weet hoeveel de wereld haar zal kunnen weghalen voor langdurig toeren . Desalniettemin is dit een plaat die stilletjes zijn weg zou moeten vinden naar heel wat behoeftige harten.

tracks:

1. Climber (3:14)
2. Lucy (3:17)
3. I Know You’re Scared (4:47)
4. Excuses (EXPLICIT) (3:47)
5. Hope (3:52)
6. Cool Under Pressure (3:51)
7. Safe (3:11)
8. In Your Dreams (4:09)
9. Peace by Moonlight (4:18)
10. In Front of Us (4:06)