© Rootsville.eu

Angela Easly
tiltle: Rise
music: Blues
release date: 2022
label: Class A Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Angela Easly


© Rootsville 2022


Met het label "Class A Records" slaan ze meteen de nagel op de kop want al meteen van met openingstrack " I Can Let Go" wordt je aan de stoel genageld van de vocale kwaliteiten van deze Angela Easly.

Angela Easley haar stem komt zo uit de bayou - zwoel, pittig en vol soul. Angela werd onlangs door de International Singer Songwriter Association uitgeroepen tot Female Vocalist Of The Year 2021 Bronze en was door fans genomineerd in 6 categorieën. Deze Nashville Indie Recording Artist en Mississippi Soul Singer zal de spanten rammelen met haar krachtige zang en rockende soulvolle band. Angela Easley Band zit in hun vijfde jaar in de legendarische Bourbon Street Blues & Boogie Bar in de beroemde Printers Alley in Nashville, TN. Angela organiseert ook elke week haar eigen radioshow, "Angela Easley's Rock & Blues Roots Review", op "Radio Free Nashville" 103.7 FM en 107.1 FM, waar ze artiesten laat zien en interviewt. Angela maakte haar debuut in juli 2019 op The North Atlantic Blues Festival in Maine, waar ze optrad voor meer dan 10.000 bluesfans.

Haar debuut EP 3rise" is in de States al uitgebracht en krijgt nu een nieuwe release en komt zo ook onze kant uit. Bij de openingstrack krijg je er het gospel quartet er zo maar bij. Zelf begeleidt Angela Easly zichzelf op de black & white keys. "Runnin’ Out Of Time" is vervolgens een zeer funky floorfiller en op de titeltrack krijgt Angela hulp van Americana en country zangeres Shelly Fairchild.

Ook met "Don’t Let The Devil Down" is de funk nooit niet ver weg maar krijgen we met "One More Last Time" een nummer waar soul de bovenhand neemt. Een soulvolle ballad dat mede volume krijgt mede door de saxofoon van Mathew Gros en de gitaarlicks van Randall Scott Peterson. Het aflsuitende en door country geïnfecteerde "Crazy Rain" kwam tot stand door de samenwerking met David Isaac en John Miner. Van ons mag deze Angela Easly al onmiddellijk afzakken richting België

tracks:

01 I Can Let Go (Featuring The McCrary Sisters)
02 Runnin’ Out Of Time
03 Rise (Featuring Shelly Fairchild)
04 Don’t Let The Devil Down
05 One More Last Time
06 Crazy Rain