© Rootsville.eu

Ann Peebles & The Hi Rhyhtm Section(US)
tiltle: Live in Memphis
music: Soul -Rhythm 'n Blues
release date:april 29, 2022
label: Memphis International Records
info artist: Ann Peebles
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2022


Ann Peebles was de dochter van een pastoor en een zangeres en zong al in haar jonge jaren in het kerkkoor en in het familie-gospelkoor het Peebles Choir, dat werd geformeerd door haar grootvader. Als tiener zong ze ook in de clubs van haar geboortestad, waar ze uiteindelijk werd ontdekt door Oliver Sain en werd gecontracteerd voor diens r&b-revue. Tijdens een optreden in Memphis (Tennessee) tekende ze een contract bij Hi Records.

Naast haar werk als zangeres begon Ann Peebles met de Hi Records-zanger en componist Don Bryant songs te schrijven. Begin jaren 1970 had ze enkele succesvolle singles en albums, waaronder I can't stand the rain (single in 1973, album in 1974). Peebles en Bryant trouwden in 1974.Met de in opkomst zijnde discogolf en de verkoop van Hi Records in 1977 verminderde het commerciële succes. Na een muzikale onderbreking bracht Peebles in 1989 het album Call Me uit, waarna meerdere volgden. Daarnaast was ze te horen op verschillende albums van Maria Muldaur. In 2010 werkte Peebles mee aan het album Memphis Blues van Cyndi Lauper.

Deze "Live in Memphis" is dus een opname met oud live materiaal. Mooi is uiteraard dat we hits als "Part Time Love", "I’m Gonna Tear Your Playhouse Down" en "I Can’t Stand The Rain" terug kunnen herbeluisteren. Het minder mooie is dat de samenstelling van het album, dat werd opgenomen in 1992, nogal wat rommelig is. We houden de eer voor Ann Peebles toch wel hoog door het te plaatsen.

tracks:

1. If I Can’t See You
2. Part Time Love
3. Didn’t We Do It
4. I Feel Like Breaking Up Somebody’s Home
5. I’m Gonna Tear Your Playhouse Down
6. I Didn’t Take Your Man
7. (You Keep Me) Hanging On
8. Let Your Love Light Shine
9. I Can’t Stand The Rain