© Rootsville.eu

B4 (B/US)
tiltle: Highway (debuut EP)
music: Blues
release date: march 13, 2022
label: independent

info artist: Bart Cockuyt aka Mr. Blue

© Rootsville 2022


Bart Cocquyt staat meestal bekend als een free-lance muzikant/gitarist. Van Bart weten we dat hij met regelmaat aan het jammen is aan de overkant van de Atlantische oceaan, en meer bepaald met zijn Amerikaanse en specifieker zijn Texaanse collega-muzikanten. Na vele vragen "What If" kwam er vorig jaar dan een antwoord. Bart trok met enkele Texaanse blues buddies richting  "7013 Records" in Forth Worth TX. voor de opnamen van het debuutalbum "Highway" van "B4". Met in de bandnaam "B4" kan het niet anders of in de rockin' grooves worden ook die van een Hammond er in betrokken zoals te horen op het afsluitende "No Hide nor Hair", eentje van Nick Moss en First Offence.

Zijn lotgenoten daar in de  "7013 Records" studio waren buiten Bart aka Mr. Blues op gitaar & vocals ook Lee Allan op basgitaar en Jon Athen op drums. Verder ook nog Tone Summers op gitaar, Ryan Sharp op gitaar, slide en steel. On the keys waren er bij Danny Ross op piano en Hammond en Garry Grammer op de bluesharp. Texas dan kan en mag je ook stompende shuffles van Texas blues verwachten en die krijg je ook.

Voor opener "Lookin' 4U" grijpt Mr. Blue wel terug naar een oudje uit de Belgische music legacy met dit oudje van "El Fish". Aan de harp ditmaal geen Steve Harpo aka Steven De bruyn maar Garry Grammer, een professionele smoelschuiver uit Foth Worth. Dit oudje krijgt hier op deze "Highway" een ware metamorfose als een vet greasy punkbluesje. Titeltrack "Highway" begint met een langzaam met een intro van een howlin' harp en de vette slide van Ryan Tharp, overgaand in een rockin' bluesje met Danny Ross op de barrelhouse black & white keys.

De rockin" rifje van de sixstrings komen van Mr. Blue. Versterking op gitaar krijgen ze op "Stuck in Texas" met Tone Summers, een nummer waarop de vocals van Bart eerder richting punk era gaan met rauwe en snedige gitaarlicks. Hoeft het allemaal stevig te zijn? Zeker niet en dat deze "B4" ook melangolisch kan klinken bewijzen ze op "Hugh", een muzikaal interludium op dit album. Knap alvast is dat uitgezonder de openen en afsluiter de credits van alle andere nummers worden toegewezen aan Bart Cocquyt. "Rock me" is zoals de titel het zegt een rock nummer, niet al te heavy en met een lichte funk attitude. Best een aardig en gevarieerd debuut van Mr. Blue en deze "B4".

tracks:

01 Lookin' 4U
02 Highway
03 Stuck in Texas
04 Hugh
05 Rock Me
06 No Hide nor Hair

musicians:

Vocals - Electric Guitar: Bart Cocquyt
Bass: Lee Allan
Drums: Jon Athen
Electric Guitar: Tone Summers @ Track 3-6
Electric Guitar - Slide - Steel: Ryan Tharp @ Track 2-4-5-6
Piano - Hammond: Danny Ross: Track 1-2-3-4-6
Harmonica: Garry Grammer: Track 1-2