© Rootsville.eu

Ben Levin (US)
tiltle: Take Your Time
music: piano blues
release date: october 2022
label: Vizztone

info artist: B
en Levin

© Rootsville 2022


Op slechts 22-jarige leeftijd maakt Ben Levin al zijn sporen als bluespianist, vocalist en songwriter. Ben is genomineerd voor een Blues Music Award en twee Blues Blast Magazine Awards. Ben, gevestigd in Cincinnati, OH, speelt sinds zijn 15e 100 shows per jaar en omarmt het authentieke geluid van zijn helden zoals Professor Longhair, Pinetop Perkins, Otis Spann en Ray Charles. Deze zomer zagen we Ben Livin op 'Swing Wespelaar'.

Bens fascinatie voor bluespiano begon toen hij op 6-jarige leeftijd naar zijn vader gluurde terwijl hij naar de Ray Charles-biopic "Ray" keek. sinds. Ben's eerste festivaloptreden was voor zijn lokale Cincy Blues Fest op 13-jarige leeftijd; op 15-jarige leeftijd was hij de fulltime pianist in de bandweekendband van zijn vader, The Heaters. Op zijn nieuwste album 'Take Your Time' krijgt hij assistentie van onder meer Lil' Ed, Lil' Jimmy Reed en Bob Stroger.

Al metten met opener 'Take Your Time' werdwaal je in de blues café's van Bourbon Street in de 'Big Easy'. 'Jazz Man Blues' levert je dan meteen ook een swingende floorfiller op. Richting Chicago dan met de hulp van Lil' Ed op ' Why Do Things Happen To Me' waarna je met 'I've Been Drinking Muddy Water' al meteen de drie medewerkers aan het woord hebt gekregen.

Op 'Out Of Your Own Way' wordt je door Ben Levin weer meegenomen naar de rhythm 'n blues waarmee hij is groot geworden op nu slecht 22-jarige leeftijd en al een stuk geschiedenis achter zijn naam. We krijgen vervolgens nog een bloemlezing met nummers van Bob Stroger, Lil' Ed en Lil' Jimmy Reed. Allemaal mooie blues maar toch missen we de black & white keys een beetje.

tracks:

01. Take Your Time (3:12)
02. Jazz Man Blues (Feat. Bob Stroger) (4:14)
03. Why Do Things Happen To Me (Feat. Lil' Ed) (5:35)
04. I've Been Drinking Muddy Water (Feat. Lil' Jimmy Reed) (3:53)
05. Hole In The Wall (Feat. Lil' Ed) (3:06)
06. Out Of Your Own Way (2:50)
07. Bad Boy (Feat. Bob Stroger) (4:40)
08. You Know You're So Fine (Feat. Lil' Jimmy Reed) (2:47)
09. Longer Hours, Shorter Pay (Feat. Lil' Ed) (3:41)
10. Lump Of Coal (Feat. Lil' Jimmy Reed) (3:58)
11. Love You Baby (Feat. Bob Stroger) (3:19)
12. Mr. Stroger's Strut (Feat. Bob Stroger) (1:55)