© Rootsville.eu

Bernard Allison (US)
tiltle: Highs and Lows
music: Blues - Funk
release date: february 25, 2022
promotion: Hans de Boer Productions
label: Ruf Records
info artist: Bernard Allison

© Rootsville 2022


Het is niet meer dan normaal moest Chicago boegbeeld Luther Allison nu nog in leven zijn dat hij bijzonder trots zou zijn op zoon Bernard. Doordat vader Luther veel op 'tour' was zag Bernard zich genoodzaakt om zichzelf dan maar gitaar te leren spelen op de 'Strat' die hij van zijn vader had gekregen. Op 18-jarige leeftijd mocht Bernard dan samen met zijn vader het podium op tijdens het 'Chicago Blues Festival' in 1983. Amper van school af was het Koko Taylor die Bernard Allison liet meespelen waarop ook namen als Johnny Winter en SRV volgden.

Bernard bleef spelen bij Koko Taylor maar proefde ook van het succes met zijn eigen band 'Bernard Allison and Back Talk'. In 1989 ging hij op Europese tournée met de hulp van zijn vader, een gevolg van veelal in Europa aanwezig te zijn. Bij Ruf bracht hij in 1995 'Funkifino' uit en de funk zou altijd wel aanwezig blijven. Ondertussen bracht hij nog enkele albums uit onder het 'Ruf Label' en in 2006 bracht hij 'Live in Europe' uit. Daarna zou hij vier albums voor 'Jazz House' uitbrengen met als laatste 'In The Mix' in 2015. Recent keerde hij terug naar de oude vertrouwde stal van Thomas Ruf waar hij in 2018 "Let It Go" uitbracht en in 2019 het obligate "Songs From The Road". Nu is er in de aanvang van 2022 het nieuwe "Highs and Lows".

"Highs And Lows" gaat over het leven zelf van Bernard Allison waardoor hij zoektocht voortzet, erkent zijn afkomst door middel van twee klassieke nummers van zijn vader - Gave It All en Now You Got It - en bied negen nieuwe originelen, hetzij solo geschreven, hetzij samen met een hechte kring van vertrouwde medewerkers. Jim Gaines behoeft natuurlijk geen introductie: deze productielegende heeft platen gemaakt van sterren als Huey Lewis en Santana, om nog maar te zwijgen van het werken met Luther en het brengen van vier van Bernards eerdere albums de lijn (Times Are Changing, Across The Water, Let It Go en Songs From The Road). Maar terwijl het oor van Gaines van onschatbare waarde op hoogte- en dieptepunten, net zo belangrijk was de sfeer die zijn verstandhouding met Bernard en de band naar de sessies gebracht.

Op dit moment, met een nieuw album met geweldig materiaal om mee te nemen tijdens zijn nieuwjaarstournee, is Bernard Allison terug in de overheersing - en de man kan niet wachten om terug te keren naar zijn natuurlijke habitat. Het nummer "So Excited" is eigenlijk over de opwinding om weer op de weg te kunnen zijn...

tracks CD:

01 So Exited
02 Highs & Lows
03 Strain On My Heart
04 My Way Or The Highway
05 Side Step
06 Hustler
07 Now You Got It
08 I Gave It All
09 My Kinda Girl
10 Satisfy Her Needs
11 Last Night

musicians:

Bernard Allison Vocals, Lead Guitar/Rhythm Guitar, Organ Guitar on track 4, 6, 10
George Moye Bass Guitar
Dylan Salfer Rhythm Guitar
Steve Potts Drums
Jose Ned James Saxophone on track 3, 6, 7, 8, 9, 11, Tambourine on track 11
Toby Lee Marshall Hammond B3 on track 3, 8, 9, 11, Wurlitzer Piano on track 3
Colin James Vocals, Rhythm, Lead Guitar on track 4
Bobby Rush Vocals, Harmonica on track 6