© Rootsville.eu

Beth Hart (US)
tiltle: A Tribute To Led Zeppelin
music: Rock
release date: februari 25, 2022
label: Provogue
info artist: Beth Hart

© Rootsville 2022


Beth Hart hoeft in de muziek scène al lang geen introductie meer. In de vroege jaren negentig verscheen Beth Hart voor het eerst in de publiciteit door een talentenjacht waarbij ze 100.000 dollar won. Hart nam in 1993 een aantal nummers op en bracht een home-made album uit, dat voor het publiek en voor de media onbekend bleef. Pas in 2009 zou dit album opgemerkt worden onder de naam Beth Hart and The Ocean of Souls. In haar rijzende periode werd ze al vlug in één naam genoemd met Joe Bonamassa maar de dag van vandaag is Beth Hart zelf een statement geworden.

Je zou natuurlijk de vraag gaan stellen waarom een artieste als Beth Hart nood heeft aan een tribute te maken maar wanneer je haar overtuiging hoort op deze "A Tribute To Led Zeppelin" kan je niet anders dan met respect het album beluisteren. Wanner ze dan nog een opent met de million selling hits als "Whole Lotta Love", "Kashmir" en "Stairway To Heaven" kan je niets anders dan bewondering hebben voor deze toch al grote dame

De plaat kwam tot stand toen producer Rob Cavallo (Green Day, Linkin Park, My Chemical Romance) bezig was met de productie van Harts laatste album, War In My Mind (2019), toen ze spontaan een versie van "Whole Lotta Love" zong in de opnamesessie. Cavallo vroeg Hart later over het maken van een hele plaat. Hart tikte genoeg woede aan als gevolg van de pandemie en nam contact op met haar manager en zi hem dat ze er klaar voor was.

Het album barst los met "Whole Lotta Love" en vanaf de eerste noot staan de schijnwerpers op Beth en haar band. Deze machtige zangeres brengt attitude met een hoofdletter A in het nummer.Voor de Led Zeppelin-fans is de orkestratie misschien even wennen, maar het is een eerlijke kijk op een baanbrekend nummer. De psychedelica krijgt zelfs nog donkerdere schaduwen dan het origineel met het gebruik van snaren. de nummers doen gewoonweg spontaan rillingen ontstaan. Met deze "A Tribute To Led Zeppelin" schaart ze misschien ook de fans van Robert Plant, Jimmy Page, John Bonham, en John Paul Jones rond haar. Top!

tracks:

1. Whole Lotta Love
2. Kashmir
3. Stairway To Heaven
4. The Crunge
5. Dancing Days / When The Levee Breaks (Medley)
6. Black Dog 7. No Quarter / Babe I’m Gonna Leave You (Medley)
8. Good Times Bad Times
9. The Rain Song