© Rootsville.eu

BIGLLOU Johnson (US)
tiltle: Big Man
music: Blues
release date: 2022
label: Golden Voice Audio
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: The Big LLou


© Rootsville 2022


Blues Music Award-winnaar, BigLLou Johnson, zijn nieuwste album "Big Man" uit. De opnamen gebeurden in zijn eigen thuisstudio, waar hij zegt dat hij probeert bezig te blijven met het maken van voice-overs voor tv- en radiospots en zelfs met karakterstemmen voor speelgoed. Je kent hem misschien het beste als de Voice Host van een van de grootste bluesstations ter wereld, B.B. Kings Bluesville op Sirius-XM, een optreden dat hij heeft gehad sinds Sirius en XM zijn samengegaan. Hij werd gekozen door de originele en legendarische programmadirecteur, Bill Wax. De twee werden goede vrienden en het was Bill die hem aanmoedigde om zijn eerste bluesalbum op te nemen en lokale muzikanten uit Chicago te gebruiken.

Bill nodigde hem ook uit om mede-presentator te zijn van de Blues Music Awards die destijds op Bluesville werden uitgezonden. Het was in Memphis dat hij de blueslegende Mr. Bobby Rush ontmoette, die hem het advies gaf: "Als je een plaat maakt... zorg ervoor dat je je naam erin zet, zodat mensen je zullen herinneren." En zo ontstond het Blues Music Award winnende album They Call Me Big LLou. BigLLou nam in 2013 de prijs voor "Beste nieuwe artiest" mee naar huis.

Van het album waarop gastmuzikanten als Joe Louis Walker, Victor Wainwright, Tim Gant, Ricky Nelson, Anne Harris, Russ Greenen Anthony Dopsie mee werktenwerd het nummer "Sunshine On Your Face" als single uitgebracht. Het album bevat 10 nummers gaande van blues tot in jazz gedrenkte blues.

Met zijn gekende bariton stem opent het album met het alvast in jazzy toon gebrachte "Lightnin' Strike". Mede door het toevoegen van een blazers sectie is ook het album soulvol te noemen. Zo sluiten ze af met het wel zeer van soul doordrenkte "BeezThatWaySometimes", waardoor het een album is waarbij de soulliefhebbers kunnen genieten.

tracks:

01. Lightnin' Strike
02. Bigman
03. Chill On Cold
04. Let's Misbehave
05. Shucky Ducky
06. Sunshine On Your Face
07. Stuff To Do
08. I Got The Fever
09. Never Get Over Me
10. BeezThatWaySometimes