© Rootsville.eu

Blues Eaters (F)
tiltle: Thunderbolt
music: Blues
release date: september, 2022
info artist: Blues Eaters

© Rootsville 2022


In 2018 konden we deze 'Blues Eaters' live bewonderen op 'Bay-Car Blues' in het noorden van Frankrijk. Dit 'combo' is ontstaan in 2008 en speelden sinds toen al op diverse podia in Frankrijk en de rest van Europa. Tijdens hun 'route de blues' aten deze 'Blues Eaters' al samen met bluesnamen als Tommy Castro, Junior Watson en Mitch Kashmar om van het lijstje met overledenen nog maar te zwijgen.

Frontman is Norman Rosaia en hij is dan ook verantwoordelijk voor het schrijven van hun nummers al dan niet in samenwerking met de resr van deze 'Blues Eaters'. Sinds het ontstaan zijn er ook al enkel veranderingen gebeurt in de bezetting van deze band en zo resten er enkel nog Norman Rosaia en 'batteur' Sébastien Courti van het begin van de band. Verder bestaat de band nog uit Jonathan Nosalik en is er met Hervé Parent een nieuwe bassist toegevoegd.

Na het album 'Night Ridin' Daddy' (2018) is deze 'Thunderbolt' hun vierde studio album. 'Thunderbolt' huist 10 nummers en opent meer dan swingend met de titeltrack De integratie van een nieuwe bassist (Hervé Parent) doet geenszins afbreuk aan hun samenhang, en hun jump & swing blues-oriëntatie wordt meer dan ooit getint met een jazzy tintje, bevestigd door de twee openingstracks.

De rumba-beat nodigt uit op "Bloody Kings", voor de sfeervolle ballad "What A Crush", waarover de zes respectieve snaren van Norman Rosaïa en Jonathan Nosalik het volledige palet van hun subtiliteit inzetten. Op 'Crawfin' Liar' laten deze 'Blues Eaters' dat jazz ook tot hun pallet kan horen. In een mixstyle van rockabilly en blues krijgt Norman Rosaia de kans om zijn skils op de harmonica te etaleren. Een nummers als de Texaanse shuffle 'No Need For A Sin' doet voor mzelfs de era van Mike Morgan en Lee McBee terug openbloeien.

'Fatal Dilemma' levert ons dan weer een flashback richting Chess Records en met het funky 'Fadin' to Dark' laten ze hier het gans spectrum van de blues horen. Als toemaatje krijgen we met 'Tears of A Sunrise ' nog een bonus track.

tracks:

01 Thunderbolt
02 Hipped Out
03 Bloody Kings
04 What A Crush
05 Mixed Up Kid
06 Crawfin' Liar
07 No Need For A Sin
08 Fatal Dilemma
09 Fadin' to Dark
10 Tears of A Sunrise (Bonus Track)