© Rootsville.eu

Bob Stroger & The Headcutters (US)
tiltle: That's My Name
music: Blues
release date: february 18, 2022
label: Delmark
info artist: Bob Stroger & The Headcutters

© Rootsville 2022


De 90-tig jarige "Sir" Bob Stroger, heeft een glorieuze muzikale carrière achter de rug en speelde met de grootsten. Hij is verschenen op meer dan 30 Delmark-releases. "That's My Name" van Bob Stroger & the Headcutters markeert zijn eerste Delmark-album als leider. The Headcutters is een crack-blueskwartet uit Brazilië en een welkome aanvulling op de Delmark-familie.

Stroger werd geboren op een boerderij in Missouri, en zijn familie arriveerde in Chicago toen hij 16 was, en vestigde zich in een appartement achter Silvio's nachtclub. Als autodidactische gitarist vormde hij een familieband (The Red Tops) voordat hij bij Eddie King's band kwam. Eind jaren 70 begon hij te touren met Otis Rush en speelde hij uiteindelijk op zijn "Live in Europe" en "Lost in the Blues". Zijn werk als sessiemuzikant bracht hem samen met Sunnyland Slim, Willie "Big Eyes" Smith, Carey Bell en Pinetop Perkins.

Al tweeëntwintig jaar bouwen The Headcutters aan hun eigen bluesscene in en rond de zonnige badplaats Itajaí in de staat Santa Catarina. Ze zagen en klonken nogal ongerijmd in hun pakken, met hun vintage versterkers en gitaren, terwijl ze traditionele Chicago-blues in het Engels zongen, maar ze zetten door, aangewakkerd door hun diepe passie voor het genre. Onderweg toerden ze door Argentinië, door heel Brazilië en de VS. Ze steunden grote bluesartiesten zoals Billy Branch, Kim Wilson, Mud Morganfield, Eddie C Campbell. Noem Joe Marhofer en Ricardo Maca van The Headcutters gewoon geen bluesmannen. In Joe's woorden: "we zijn slechts vier blanke jongens uit Brazilië, en we zouden onszelf nooit een bluesman kunnen noemen - dat behoort tot de Afro-Amerikaanse grootheden."

"That's My Name" werd geproduceerd door Stroger and the Headcutters in Brazilië in 2019 en 2020. Het zijn 13 tracks, waaronder 5 originelen van Stroger en versies van enkele van zijn favoriete nummers van Big Big Broonzy, Ma Rainey, Eddie Taylor, Jay McShann en anderen .

tracks:

01. What Goes On In The Dark
02. Just A Bad Boy
03. CC Rider
04. I’m A Busy Man
05. Come On Home
06. Outskirts Of Town
07. Keep Your Hands Off Her
08. Something Strange
09. Stranded In St. Louis
10. Pretty Girls
11. Talk To Me Mama
12. It Was A Dream
13. That’s My Name