© Rootsville.eu

Boogie Beasts (B)
tiltle: Blues From Juîter
music: Alt-Blues
release date: oktober 14, 2022
label: Juke Joint 500 (CD & Vinyl) - Naked (Digitaal)
info artist: Boogie Beasts


© Rootsville 2022


Jupiter is naast een planeet in ons zonnestelsel ook nog eens een opname studio in Tongeren en het is net naar die studio dat de 'Boogie Beasts' trokken om in volle Corona periode de 'Live Sessions' te spelen en het werd al vlug meer. Het viel zo in de smaak dat ze meteen ook een volledig 'Live' album bij elkaar zouden spelen welk zo als doel zou zijn het vieren van hun 10-jarig jubileum.

Op dit album worden hun grote helden in de spotlights gezet, iconische namen als Muddy Waters, Howlin' Wolf, John Lee Hooker, RL Burnside en nog zo veel meer. Het album kent zijn release show voor Vlaanderen in de pas heropende 'Hnita' Hoeve te Heist-op-den-Berg. Onze Waalse vrienden moeten daarvoor richting 'Deux Ours' in Modave. Door toedoen van Rootsville zijn ze ook te zien tijdens het eerste weekend van november op 'Bay-Car Blues' in Grande-Synthe met aan hun zijde namen als Carolyn Wonderland, Lowland Brothers, Mike Wheeler e.v.a.

Deze 'Blues FromJupiter' is een herbeleving voor de talrijke fans die hun welgekende feestjes mee naar huis willen nemen. Openen doen ze met Muddy Waters zijn 'Still A Fool'. Een nummer dat ze ook in 2014 al brachten tijdens hun concert bij 'Move 2 Blues'. Toen ook nog met Matthias Dalle in 2020 voor een sabbat periode koos en tijd voor zijn familie. In zijn plaats kwam toen niemand minder dan Patrick Louis, en dit met succes.

'Someday Baby Blues' werd in 1936 uitgebracht door 'Sleepy John Estes' die later ook lid was van de 'Delta Rhythm Boys' en ook als inspiratie diende voor iemand als Bob Dylan. Mississippi Delta blues singer Joe Callicott is als naam misschien minder gekend maar bij deze 'Boogie Beasts' zeker niet te horen door diens 'France Change'. Een nummer dat ook is terug te vinden op Callicott's album uit 1967. Met 'Boogie Chillun' zitten we uiteraard bij John Lee Hooker en in de versie van de Boogie Beasts is het steevast ambinace geblazen.

Van Howlin' Wolf kozen ze 'Who'll Be Next' en met Son House zijn onsterfelijke 'Grinnin' In Your Face' krijgen we één van de meest beklijvende bluesjes uit de geschiedenis. RL Burnside is altijd al een groot voorbeeld geweest voor deze groep en zo brengen ze hier diens 'Long Haired Doney' uit 1969. Afsluiten doen ze met een gemeende hommage aan 'Arthur Crudup' met 'No More Lovers' en als één iemand een waardering verdient is het wel 'Big Boy' Crudup. Gepaste nummers om zo hun jubileum jaar te vieren...


tracks:
1. Still A Fool 4:50
2. Someday Baby Blues 4:30
3. France Chance 3:41
4. Pushing My Luck 3:51
5. Boogie Chillun 7:37
6. Who'll Be Next 2:45
7. Grinnin' In Your Face 3:14
8. Long Haired Doney 3:42
9. Work Me 4:38
10. You Don't Love Me 3:41
11. No More Lovers 2:51

musicians:

Jan Jaspers - Patrick Louis - Lord Benardo - Gert Servaes