© Rootsville.eu

Brad 'Guitar' Wilson (US)
tiltle: Selftiltled
music: Blues
release date: june 17, 2022
label: Cali Bee Music
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info band: Brad Wilson

© Rootsville 2022


Brad “Guitar” Wilson heeft een soulvolle eigentijdse sound, waarbij hij gebruik maakt van al zijn inspiratiebronnen. Zijn optredens hebben hem op talloze shows tot een opvallende hit gemaakt. Brad wordt door zijn publiek gezien als meer dan een getalenteerde gitarist en is een opwindende entertainer.

Als charismatische gitarist, zanger en songwriter is Brad bekend geworden als een moderne gitarist die de beste onder ons kan vermaken. Zijn show bevat zijn songwriting en geweldige vertolkingen van danscovers. De liveshow van Brad wordt met pit en klasse gebracht. Brad heeft geopend voor vele andere platina-artiesten zoals Buddy Guy, Cheap Trick, 38 Special, Marshall Tucker Band, Tommy Castro en vele anderen. Hij heeft een identiteit opgebouwd als een gitaar-sterentertainer en treedt op tijdens grote concerten in de grootste casino's en festivals van de westkust.

Brad werkt momenteel aan zijn volgende plaat, Nepenthe. Geïnspireerd door zijn geliefde toevluchtsoord in Big Sur, Californië, werd dit album opgenomen en gemixt door enkele van de beste ingenieurs, waaronder de legendarische producer Francis Buckley. (Quincy Jones Alanis Morissette, Aerosmith). Dit geweldige gitaaralbum verschijnt later dit jaar.

Bu doen we het met deze 12 nummers tellende album waarop in ware JLH stijl wordt geopend. Stoimende boogie zoals we die kennen van John Lee Hooker en dus hoe kan hij dit nummers anders noemen dan 'Ballad Of John Lee'. Vervolgens krijgen we enkele covers als 'Walkin’ Thru The Park' (Mussy Waters), ' House Is Rockin’' van SRV en Freddie King's slowbluesje 'Someday After Awhile'. Telkens typeert het sterke gitaarwerk van Brad Wilson.

Na de original 'You’re The One For Me' duiken we terug in het archief van iconesn als Willie Dixon met diens 'All Kinds Of A Fool'. Afsluiter van dit album is weerom een eigen nummer en worden de motoliefhebbers hier op hun wenken bediend met 'Drivin''

tracks:

01. Ballad Of John Lee
02. Walkin’ Thru The Park
03. Rock Me Baby
04. House Is Rockin’
05. Someday After Awhile
06. You’re The One For Me
07. All Kinds Of A Fool
08. I Can’t Quit You Baby
09. Hang With A Bang
10. Avatar
11. Tales Of Brave Ulysses
12. Drivin’