© Rootsville.eu

Brock Davis (US)
tiltle: A Song Waiting To Be Sung
music: Singer-songwriter - Americana
release date: 2022
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Brock Davis

© Rootsville 2022


Brock Davis zoekt naar emotionele waarheid. Als songwriter zakt hij diep onder de oppervlakte om terug te keren met liedjes over liefde, verlies en verlossing die eerlijk, echt en vaak hartverscheurend mooi zijn. Zijn muziek vermengt de fingerstyle akoestische gitaar van hedendaagse folk met de jankende Telecasters en het wervelende B3-orgel van rootsrock, rijkelijk gekruid met de slide-gitaar en landelijke landschappen van countrymuziek. Nu gevestigd in Santa Cruz, Californië, groeide Brock op in een klein fabrieksstadje in de buurt van Vancouver, Canada en die wortels in een klein stadje komen tot uiting in zijn schrijven.

Brock is een ervaren artiest die vele jaren in de bars en clubs heeft gewerkt. Hij is net klaar met het opnemen van zijn nieuwste album, "A Song Waiting To Be Sung" in Ronnie's Place Studio in Nashville, TN, met enkele van Nashville's topmuzikanten. Brock werd aanvankelijk geïnspireerd door Bruce Springsteen. Zijn liedjes delen met Springsteen een opwindend gevoel van romantisch optimisme. Hoezeer de liedjes ook in de duisternis dompelen, ze stralen altijd stralen van hoop uit.

Het nieuwe "A Song Waiting To Be Sung" omvat 13 nummers en gaat van intieme singer-songwriting zoals op "I Get It Now" over de uit de speakers slijtende rootsrock met "Can't Get Close Enough To You", waarop de backing vox je bij momenten rillingen bezorgen. De titeltrack bevat niet alleen de warmte van Brock's klankkleur maar ook de grooves van een B-3, net zoals op het heerlijke "We Will Rise". Op "Any Lie" drukt het country en twang gevool door waarna hij afsluit met "I Don't Wanna Be That Guy", he don't want it, but is the guy...


tracks:

 1. I Get It Now
 2. Can't Get Close Enough To You
 3. I Get It Now
 4. All Free
 5. A Song Waiting To Be Sung
 6. Your One And Only Life
 7. We Will Rise
 8. Bullets And Blood
 9. Second Time Around
 10. Bet On Love
 11. Marking Time
 12. Any Lie
 13. I Don't Wanna Be That Guy