© Rootsville.eu

Dennis Johnson (US)
tiltle: Revelation
music: Blues
release date: july 15, 2022
label: Booda Lee Records
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Dennis Johnson


© Rootsville 2022


Dennis Johnson staat bekend als een slidegitarist van wereldklasse en levert een album met bluesrockers, roots-hits vermengd met gospel- en country-elementen, en een met slidegitaar doordrenkt emotioneel instrumentaal. Zijn vroege passie voor slide dreef Johnson ertoe zichzelf gitaar te leren en door een carrière die tot nu toe drie albums omvat.

De ritmesectie op het album bestaat uit de legendarische drummer Anton Fig, (Late Night w/David Letterman, Joe Bonamassa) en bassist Jonathan Stoyanoff. Op het album speelt Bob Fridzema (Walter Trout, Joanna Shaw Taylor) fenomenaal piano en B3. Revelation werd geproducet door Chris Bell (The Eagles, Kenny Wayne Shepherd).

Daar waar hijopent met een eerder ingetogen versie van Don Nix's 'Goin' Down' schiet Dennis Johnson in zesde versnelling op 'Talk To You'. Een sprong voorwaarts voor een van 's werelds elite slide-gitaristen, 'Revelation' beschikt over enkele van de meest expressieve slide-gitaren die je vandaag zult horen. Zijn nieuwe geluid heeft een rauwe en vitale smaak, gecombineerd met een vastberaden vaardigheid die alleen kan worden bereikt door jaren van doorzettingsvermogen en onverzettelijke toewijding.

Slide en de metalen dobro klank krijg je bij het beluisteren naar het met gospel geïnfecteerde 'Salvation Bound'. Hoewel dit als een bluesrock album kan worden bestempeld krijg je hier op deze "Revelation' een mix van diverse stijlen, een eigenheid van Dennis Johnson. Zo krijgen we na het Delta bluesje '30-20 Bluesje' van die alom gekende Johnson in een eigen arrangement ''Please don't Go' welk Big Joe Wilson in 1935 een hit opleverde.

Nog uit het archief van Robert Johnson is er dan 'Ramblin' On My Mind' alvorens af te sluiten met het met slide doordrongen ' Don’t Owe You A Thing'....

tracks:

1. Going Down
2. Talk To You
3. Revelation
4. Salvation Bound
5. 32-20 Blues
6. Please Don’t Go
7. Lonesome Valley
8. Ramblin
9. Two Lights
10. Don’t Owe You A Thing