© Rootsville.eu

Dietrich Strause (US)
tiltle: You and I Must Be Out Of Mind
music: Americana
release date: april 29, 2022
label: Blueblade Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Dietrich Strause

© Rootsville 2022


"You and I Must Be Out Of Mind" is het vijfde studioalbum van de Amerikaanse singer-songwriter Dietrich Strause. De in Boston woonachtige multi-instrumentalist heeft meer dan een decennium besteed aan het verweven van tijdloze melodieën met hartverscheurende verhalen met behulp van zijn "virtuoze beheersing van beeldspraak" en "zijn talent voor levendige, bijna literaire lyriek" en hij is nu een winkel aan het opzetten in Londen.

Zijn liedjes zijn door Americana UK beschreven als "boeiend en suggestief" met zijn nieuwste collectie geen uitzondering. Elk is een verkenning en ontdekking van verlies, hoop, verlangen en desillusie door middel van beelden van door liefde versleten soldaten, door elkaar geschudde windwijzers, lusteloze zeelieden en ronddrijvende satellieten verloren in een open hart. Strause produceerde het album samen met engineer Brian Joseph (Bon Iver, Sufjan Stevens), Sam Kassirer (Josh Ritter, Lake Street Dive) en Shane Leonard (Anna Tivel). Ze namen op in Great North Sound in Parsonsfield, Maine, waar Dietrich vaak werkt als engineer, sessiemuzikant en klusjesman.

De productiestijl weerspiegelt de relatie van Strause met Great North Sound, een verbouwde boerderij uit 1800. Experimenteel en speels, open en warm. Gedempte piano's, synth-trompetten, vibrafoon, marimba, analoge tape-vertragingen en droomachtige zang strekken zich uit over het acht nummers tellende album in een avontuurlijke samenwerking. Hij is een veteraan van de indie Americana-scene in de VS, maar heeft ook uitgebreid opgetreden in het VK en de EU, Americana Fest, Green River Festival, en als ondersteuning voor een eclectische reeks folk- en popartiesten zoals Anais Mitchell, Sarah Jarosz, Darlingside en Lake Street duiken.

In zijn tijd in New England heeft Strause zich verder toegelegd dan songwriting als sessiemuzikant met artiesten als Rose Cousins, Kris Delmhorst en Session Americana. Hij werkt als illustrator, timmerman en als leerling-luthier bij Outlier Workshop. Strause bracht zijn jeugd door in Lancaster, Pennsylvania, met het oefenen van de trompet. Hij is de zoon van een lutherse predikant en leraar op een openbare school en kreeg voor het eerst een glimp van de wereld buiten de klassieke muziek en academici tijdens het spelen met bands in bars en motorclubs.

tracks:

1. All is Fair (4:19)
2. How to Be Invisible (3:29)
3. Call to Me (5:34)
4. Love Will Rule the World (3:47)
5. To Turn Away From You Now (3:07)
6. Future (3:13)
7. Weathervanes (4:09)
8. Out Of Mind (4.44)